De nieuwe serie Instrument BR 01 Commando werd ontworpen voor elitetroepen, waaronder de interventieteams die in het duister opereren. Schaduwoperaties, infiltraties in vijandige omgevingen, gevaarlijke situaties die om een uitrusting vragen die enerzijds hightech is, maar anderzijds ook zo goed als onzichtbaar.

De Bell & Ross BR 01 Commando, met zijn speciale kleuren en afwerking, gaat onopgemerkt op in het uniform van de mannen en vrouwen voor wie discretie een krachtig wapen is. Dankzij de zwarte kast, grijze wijzerplaat en matte afwerking, is dit het camouflagehorloge voor SWAT-teams bij uitstek. Maar met het dubbel antireflectieve glas en de fotoluminescerende wijzerplaat waarborgt het toch een uitstekende afleesbaarheid, zowel overdag als ?s nachts. Dus het is ook voor ?gewone? mensen een uitstekend draagbaar en stoer horloge.


Bell & Ross BR 01-97De BR 01 Commando wordt aangeboden in twee versies van elk 500 stuks. De BR 01-96 is een drie-wijzer horloge (uren, minuten, seconden) met Grande Date (grote datumaanduiding via twee schijven). Het is uitgerust met een ETA 2896 automatisch uurwerk.
De BR 01-97 is ook een drie-wijzer horloge met kleine datum en een gangreserveaanduiding. Dit horloge heeft een automatisch ETA 2897 uurwerk. Beide horloges komen met een rubberen of ultraresistente synthetische band en meten 46 millimeter zonder de kroon.


Met zijn specifieke vormgeving is de Commando een radicale versie van de Instrument BR 01, vormgegeven naar de behoeften van diegenen die aan de basis ervan lagen: mannen en vrouwen van actie en eer. Een professioneel instrument, bondgenoot van elk moment.