Archimede biedt haar succesvolle ?Pilot? horloge nu ook aan in titanium. Helemaal in titanium ? de hele kast, als ook de schroeven en de gesp van de band zijn van titanium. Het gebruik van titanium voor een vliegeniershorloge is logisch, het springt er uit door de hardheid, corrosiebestendigheid, biologische compatibiliteit en gewicht.

Vergeleken met staal, ligt de specifieke zwaartekracht van titanium op ongeveer 60%. Het gehele ?Pilot Titan? horloge weegt slechts 65 gram, 11 gram lichter dan de stalen versie. Door de huidvriendelijke eigenschappen van titanium kunnen ook mensen met allergische reacties op staal het horloge dragen. Het materiaal past zich daarnaast snel aan de lichaamstemperatuur aan en draagt daardoor prettig. De oppervlakte van de titanium kast heeft een gesatineerde afwerking.


Het automatische ETA 2824 uurwerk is te bekijken door de zichtbodem. De grote, handzame pilotenkroon zorgt voor optimaal bedieningsgemak. De duidelijk opgemaakte wijzerplaat met lichtgevende cijfers met daarboven de eveneens lichtgevende wijzers zorgt voor uitmuntende afleesbaarheid.
 
De ‘Pilot Titan’ kost ? 375,- (exclusief ? 10,- verzendkosten) en is direct te bestellen via Archimede.