Op de veiling ?Important Collector?s Wristwatches, Pocket Watches, Clocks and Horological Tools? van afgelopen weekend in Genève zijn er weer een aantal veiling(wereld)records gesneuveld. Voornamelijk de ruim 1,7 miljoen euro voor een paar zakhorloges en de ? 860.000,- voor een roségouden Patek Philippe Ref. 1518 springen in het oog.

In totaal werd er een erg goed resultaat van ruim 10 miljoen euro gehaald. De waarde van de polshorloges die verkocht werden lag op 136% van de laagste taxatiewaarde. Klokken en zakhorloges vertegenwoordigde 64% van het totaal verkochte lots. De veilingruimte in het Grand Hotel Kempinski was vol. Tijdens de succesvolle veiling waren er veel telefonische biedingen en er waren 330 geregistreerde die via internet de veiling volgde. Bieders uit de VS waren zeer actief maar ook was er opvallend veel aandacht vanuit Hong Kong, Zwitserland, de VAE, Duitsland, China en Nederland.


Patek Philippe Ref. 1518De ster van de show was lot 730, ?The Royal Presentation Mirror-Image Pair?, een paar gouden, op email beschilderde en met parels bezette zeer zeldzame zakhorloges, gemaakt rond 1815. Ze gingen voor ruim 1,7 miljoen euro, een wereldrecord voor een dergelijk paar zakhorloges.
Ook indrukwekkend was de biedoorlog om Patek Philippe Ref. 1518 (lot 723), een roségouden chronograaf met eeuwige kalender die een resultaat van ? 860.000,- behaalde. Ook een wereldrecord voor een horloges met die combinatie van complicaties.
Nog enkele andere horloges van Patek Philippe behaalde indrukwekkende prijzen. Een roségouden  Ref. 2497(lot 350) ging voor ruim ? 333.000 euro en een Ref. 530 (lot 250), ook in roségoud, ging voor ruim ? 300.000,-.


Antiquorum laat met deze indrukwekkende resultaten zie dat, ondanks de huidige financiële crisis, de passie voor bijzondere en zeldzame horloges ongemoeid blijft en dat het daarom goede beleggingen zijn. De volgende veiling van Antiquorum, genaamd ?Important Collectors’ Watches, Pocket Watches & Clocks? zal worden gehouden op 10 en 11 december in New York. Zie voor alle gegevens: http://www.antiquorum.com/