Fossil maakt horloges waarvoor het merk vaak inspiratie vindt in periodes toen geluk nog heel gewoon was. En dat resulteert even vaak in prachtige horloges die gelukkig maken, voor een prijs die nu niet meer gewoon gevonden wordt. De vintage chronograaf Ansel is daar een goed voorbeeld van.

De Ansel is een bijzonder dressy herenhorloge, dat qua design teruggrijpt op de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. De roségoudkleurige kast, drukkers en de indexeringen contrasteren prachtig bij de leisteengrijze wijzerplaat. Het horloge draagt enkele moderne aspecten met zich mee, die kunnen worden toegeschreven aan technische vooruitgang: een precies quartz uurwerk met 24 uurs aanduiding en 30 minuten chronograaf en de stalen kast is niet rodégoud verguld maar roségoudkleurig gecoat, wat veel beter tegen slijtage bestand is.


De Fossil Ansel (referentie FS4639) heeft een kastdiameter van 41 millimeter, komt aan een bruin lederen band en is nu in de winkels verkrijgbaar voor ? 129,-. Kijk op Fossil.nl voor meer informatie over het merk.