Raymond Weil lanceerde ruim 20 jaar geleden voor het eerst de Parsifal collectie, als hommage aan Richard Wagners gelijknamige opera en de nobele ridder Parzival. De collectie werd in 2010 geheel nieuw vormgegeven en is nu uitgebreid met drie nieuwe modellen: twee voor heren en een voor dames. Alle drie hebben ze enkele belangrijke kenmerken? typisch voor Raymond Weil ? gemeen: slim design, elegantie en finesse.

De drie nieuwe Parsifal-modellen springen in het oog door hun buitengewoon slimme design en de fijne afwerking: het aan beiden zijden ontspiegelde saffierglas, dat gevat is in een lunette van roségoud, laat een ongehinderde blik op de wijzerplaten met zonnestraal motief in zilver of zwart. Door de 18 karaat rosé-goudvergulde opgelegde indexen en de datumaanduiding onder het venster bij drie uur, heeft de wijzerplaat een fraaie gelaagdheid, die de horloges bovendien een mooie diepte geeft.


De nieuwe herenhorloges uit de Parsifal-lijn hebben een 39 millimeter brede kast, uitgevoerd in een combinatie van staal en roségoud. Beide horloges hebben een automatisch uurwerk met een gangreserve van 38 uur, waarbij de Parsifal met zilveren wijzerplaat bij 12 uur een tweede venster heeft, met daarin de dagaanduiding. Het damesmodel heeft een diameter van 28 millimeter en is voorzien van een quartz uurwerk. De subtiliteit van de nieuwe Parsifal horloges wordt nog eens onderstreept door de band met elementen van roségoud en gepolijst staal.


Klik aan voor een grote afbeelding van de nieuwe Raymond Weil Parsifal collectie


De Raymond Weil herenhorloges kosten ? 2.695,- en ? 2.895,- (met dagaanduiding), het damesmodel komt op ? 1.795,-. Kijk op Raymond-Weil.com voor meer informatie over het merk en op Aurum.nl voor verkooppunten.