Bij het bekijken van het horloge springen de dag- en datumaanduiding via wijzers op de bogen langs de rand van de wijzerplaat in het oog. De wijzers zijn zo vormgegeven dat het lijkt alsof ze verkeerd om zijn gemonteerd en de verbinding met het uurwerk zich beweegt. Bij beter betrachten kan men de complexe technische aansturing van de wijzers (via nokken) echter zien zitten onder de deels gematteerde wijzerplaat. Als de wijzers het einde van de boog hebben bereikt, springen ze binnen eentiende van een seconde terug naar het begin, een snelheid die is bereikt door een ingewikkeld veren mechanisme, dat kracht, precisie en licht gewicht combineert. Om dit geheel technisch ruimte te geven is de aanduiding van de tijd iets omhoog geplaatst.
De doorzichtige en gelaagde wijzerplaat is deels gematteerd, waardoor er een bijzonder contrast ontstaat. Dat contrast wordt nog eens versterkt door de indexen van zowel de dag- en datumaanduiding, als de tijd. En omdat het zichtbare deel van het uurwerk ook nog eens op verschillende manieren is gedecoreerd en chemisch is gekleurd, heeft het gezicht van het horloge een buitengewone diepte.
De 44 millimeter brede, voor Concord emblematisch vormgegeven kast, is in één woord stoer. Het materiaal is naar keuze platina of rosé goud en heeft om de glasrand een rubberen coating die het horloge beschermd tegen beschadiging door stoten. Ook het 3,3 millimeter dikke, antireflectieve saffierglazen glas kan een stootje hebben en is krasvast. Het is echter de vraag of de drager van dit horloge (uit de hogere prijsklasse) er al te wild mee om zal springen.
Al met al een horloge met een geslaagd ontwerp en een geslaagde techniek, dat slechts in een gelimiteerde editie van 50 platina en 150 rosé gouden stuks zal worden gemaakt. U zult minimaal naar Parijs moeten vliegen om het horloge in het echt te zien, de enige dealer van Concord in de Benelux gaat met het merk stoppen.