Eterna (sinds 1856) heeft een nieuw model van de Madison met Spherodrive uitgebracht, de Madison Eight-Days. Dit horloge heeft een gangreserve van acht dagen en de vorig jaar gepresenteerde Spherodrive techniek - een nieuw veerton-systeem dat op kogellagers draait. Eterna, dat in 1926 haar uurwerkentak afsplitste onder de naam ETA, laat met deze ontwikkeling zien nog steeds een van de innovatieve merken op het gebied van uurwerktechniek te zijn.

De basis voor de constructie van het 8-daagse uurwerk kaliber Eterna 3510 is het Spherodrive ontwerp van 2009. Eterna Spherodrive is een revolutionaire verbetering voor de mechanische efficiëntie, alsook de levensduur en betrouwbaarheid van het uurwerk. Doordat de veerton is geplaatst op kogellagers, worden vrijwel alle problemen die door dagelijks gebruik en slijtage optreden opgelost, op dat punt waar het uurwerk blootgesteld wordt aan de grootste druk en frictie. Daarnaast blijkt de constructie van de Spherodrive ideaal voor een paar seriegeschakelde veertonnen, waardoor het Eterna kaliber 3510 uurwerk met een gangreserve van 8 dagen kan pochen.


klik aan voor een "exploded view" van het Eterna kaliber 3510Naast het fraaie uurwerk, is de Madison Eight-Days een 38,5 millimeter breed, fraai vormgegeven horloge. De wijzerplaat toont, naast uren, minuten en seconden, een grote datumaanduiding bij 2 uur en een gangreserve aanduiding tussen 7 en 8 uur. Het horloge heeft antireflectief glas en is waterdicht tot 30 meter. Er zijn 3 wijzerplaat varianten: zilver, grijs en zwart en het horloge komt aan een alligatorlederen band.


De Eterna Madison Eight-Days met Spherodrive komt in de herfst van 2010 op de markt en kost ? 8.530,-. Zie voor verkooppunten de website www.eterna.ch. Voor meer nieuws en informatie over Eterna zie ook Horloge.info/Eterna.