Op de vooravond van Baselworld, presenteert Blancpain de grote zus van het beroemd Fifty Fathoms horloge: de nieuwe 500 Fathoms. Met een nog groter bereik en meer ?high-tech?dan ooit tevoren, is het nieuwe horloge compromisloos sportief.

De Blancpain 500 Fathoms is waterdicht tot 1.000 meter en is voorzien van een heliumventiel die vitaal is als men gaat duiken in een gesloten omgeving. De zeer mannelijke 500 Fathoms heeft een titanium kast met een diameter van 48 mm ?voor Blancpain een ongebruikelijk grote afmeting.


de lichtgevende aspecten van de Blancpain 500 FathomsOm de afleesbaarheid te vergroten, heeft Blancpain fosforescerende Arabische cijfers ontworpen, die uitgesneden zijn uit de opgelegde en zonnestraal geslepen applicaties op de wijzerplaat. Ook de lichtgevende coating van de onderliggende zwarte wijzerplaat, markeringen op de duikring, de wijzers en de punt van de secondewijzer dienen dit doel. De duikring is ook gemaakt van titanium met een saffierglazen afdekking. Deze is slechts in één richting draaibaar om het risico van het per ongeluk verdraaien van de duiktijd te verkleinen.


Het horloge is voorzien van het automatische kaliber 1315, dat speciaal ontworpen is voor sporthorloges. Het heeft een balans die gemaakt is van glucydur en drie serie-geschakelde veertonnen die een gangreserve van 5 dagen garanderen. Zeer bijzonder voor een duikhorloge ? zeker als deze tot 1.000 meter waterdicht is ? is de zichtbodem uit saffierglas, daar glazen zichtbodems normaal de waterdichtheid in gevaar brengen. Door de zichtbodem is het uurwerk met een rotor in de vorm van de schroef van een boot te zien.