Op nummer 14 van de Top 15 meest gelezen artikelen op Horloge.info de afgelopen 12 maanden staat Tissot. Vorig jaar haalde Tissot nog de nummer drie positie met de Visodate, maar niet getreurd: elke vermelding in de Top 15 is een prestatie van formaat en de autosportieve Heritage PR516 is en blijft een gewild horloge onder klassieke rally rijders. Op 8 februari 2012 publiceerde we het artikel ?Tissot Heritage PR 516 ? net als in de jaren zestig?:

In 1965 lanceerde Tissot de eerste PR 516, als een horloge voor fans van autosport. Aan het horloge zat een massief stalen band, voorzien van drie gaten, die geïnspireerd was op het sportstuur van raceauto?s uit die tijd. Twee jaar later volgde de Tissot PR 516 ?Mach 1?, met een wijzerplaat met diepte via urenindexeringen die boven de wijzerplaat leken te zweven. In de nieuwe Heritage PR 516 komen beide design iconen weer samen.


De PR 516 is als model van Tissot altijd blijven bestaan en is door de decennia heen met enige regelmaat en in verschillende uitvoeringen (o.a. als chronograaf, als duikhorloge en als polswekker) teruggekomen. De nieuwe Heritage PR 516 is echter een uitvoering die heel dicht tegen de eerste originele uitvoeringen aanligt. De afmeting is met 40 millimeter wel wat groter, maar de vorm van de stalen kast is als die van de Mach 1 en de band als de allereerste PR 516. In het nieuwe horloge huist natuurlijk wel een modern automatisch uurwerk van ETA, dat gescheiden wordt van de zichtbodem door een weergave van een vintage sportstuur.


de Tissot Visodate Automatic Seastar PR 516 GL, zoals het horloge voluit heet


De Tissot Visodate Automatic Seastar PR 516 GL (zoals het horloge voluit heet), toont naast de tijd ook de dag en de datum, is 100 meter waterdicht en heeft saffier glas. Het horloges is vanaf nu in de winkels te koop met drie 3-D wijzerplaatvarianten: blauw, zwart of zilver. Met de stalen horlogeband kost het horloge ? 570,- maar er kan ook gekozen worden voor een lederen rally band voor ? 525,-. Er is ook nog een variant met een zilveren wijzerplaat en een PVD goud gecoate kast en indexen, voor ? 655,-.


Zie voor meer nieuws en informatie over het merk Horloge.info/Tissot en kijk op Tissot.ch.