Zinédine Zidane, één van ?s werelds beste voetballers aller tijden, is de nieuwste ambassadeur van IWC. Ter ere hiervan presenteert de Zwitserse horlogefabrikant uit Schaffhausen een uniek, technisch hoogstaand horloge: de Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane. Het horloge is verkrijgbaar in een wereldwijd gelimiteerde uitgave van slechts 1.000 exemplaren.

IWC Schaffhausen voelt zich op veel gebieden verbonden met de uitzonderlijke sportman Zidane. Beiden kenmerken zich door precisie, perfectie, technisch vernuft en sociaal bewustzijn op hun specifieke gebied. IWC is bijvoorbeeld zeer nauw betrokken bij de ?Laureus Sport for Good Foundation?, terwijl Zidane de strijd tegen armoede steunt als ambassadeur van de UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Deze verwantschap komt nu tot leven in een partnerschap dat IWC bezegelt met het speciale horloge.

Zinédine ZidaneVan alle modellen in de IWC-collectie past de Ingenieur Automatic het beste bij de oud-voetballer. Zoals Zidane opviel door zijn technisch spel, zo springt de Ingenieur eruit door het heldere, functionele ontwerp. Het meest bijzondere is de kleurstelling. Alleen een horloge in de Franse driekleur, zowel verwerkt in de wijzerplaat als op het bandje, is geschikt voor een voetballer die in twaalf jaar 108 maal voor het Franse elftal speelde. Een extra onderscheidend element karakteriseert de blauwe wijzerplaat: de Arabische ?10? die in een briljantrode schakering contrasteert met de overige tien opgelegde metalen uurmarkeringen. Voor voetballers staat rugnummer 10 voor de aanvaller, de spelmaker, het brein van het elftal ? de rol die Zinédine Zidane vele jaren heeft vervuld voor ?les Bleus?.

De gravure op de achterzijde van het horloge maakt de Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane tot een absolute must voor de fans van deze markante voetballer. In het midden van de stalen achterkant zijn een portret en de handtekening van de sportman gegraveerd, omkaderd door de inscriptie ?Zinédine Zidane – World Champion 1998? en de modelaanduiding ?Ingenieur?. Op de achterzijde staat tevens het serienummer van de gelimiteerde uitgave van 1.000 horloges. Het horloge heeft een kast van 44 mm en is voorzien van het IWC kaliber 80111 uurwerk.

De verkoopprijs is ? 7.650,-.