Blancpain SA, een bedrijf uit de Swatch Group heeft aangekondigd Vica Sàrl te hebben gekocht en is daarmee eigenaar geworden van het merk Vincent Calabrese.

De heer Vincent Calabrese, eigenaar van Vica Sàrl, was ook mede-oprichter van de AHCI (Académie Horlogère des Créateurs Indépendants) in 1985. Bij de geboorte van deze gerenommeerde academie presenteerde hij zijn eerste tourbillon volgens zijn ?spatial watchmaking? principe. Deze tourbillon, die geheel met de hand is gemaakt in 18 karaat goud, hangt in een saffieren kast en lijkt daardoor in de ruimte te zweven.
Toen Jacques Piguet, op dat moment eigenaar van Frédéric Piguet SA and Blancpain SA, in 1986 dit horloge zag vroeg hij Vincent Calabrese een tourbillon voor Blancpain te maken. Het resultaat is de eerste samenwerking tussen beide bedrijven en één van de meest opvallende horloges ooit gemaakt.

Vincent Calabrese heeft besloten zijn bedrijf aan Blancpain te verkopen om zo zijn creatieve mogelijkheden en productiefaciliteiten te vergroten. De merknaam Vincent Calabrese, de werkplaats, ontwikkelingen en patenten worden hiermee eigendom van Blancpain SA. Vincent Calabrese zelf zal deel uit gaan maken van het team bij Blancpain dat onder leiding staat van Marc A. Hayek, de operationeel directeur, en lid worden van het Executive Management Board. Hierdoor kan hij zich geheel gaan focussen op onderzoek en de realisatie van unieke projecten voor Blancpain.