De veelgeprezen Piccadilly Chronograph van Xemex maakt z?n comeback in een geheel zwarte uitvoering met gangreserveaanduiding, een gegalvaniseerd stalen kast en een zwart rubberen band.

Xemex staat bekend om een aantal kernwaarden: simpliciteit, functionaliteit en helderheid. Meer dan ooit komen de eerste twee waarden naar voren in het ontwerp van de Piccadilly Chronograph Reserve All Black. Men kan er echter over discussiëren of de indexering van de chronograaf niet wat te weinig informatie verschaft en of de helderheid ? als je dit ziet als duidelijkheid ? daardoor niet in het gedrang komt. De halve uren op 6 uur zijn het makkelijkst af te lezen, terwijl dat meestal de minst gebruikte teller is. Om de minuten op 12 uur af te kunnen lezen moet men even meetellen en de chrono-seconden vanuit het centrum zijn alleen exact op de seconde geïndexeerd. De kleine (gewone) secondeaanduiding op 9 uur heeft zelfs maar eens in de 10 seconden een markering.
De vraag is echter tegelijkertijd of Xemex een merk is dat het moet hebben van de helderheid van de afleesbaarheid van de chronograaf, of van de helderheid van het bijzonder fraaie design van het hele horloge? De vraag stellen is hem beantwoorden…


De kast van het horloge, dat ook in geborsteld stalen uitvoering te krijgen is, meet 40 mm. Het heeft saffierglas boven de prachtig opengewerkte uren- en minutenwijzers, een geschroefde bodem en is waterdicht tot 50 meter. Op 3 uur bevindt zich de 42-uurs gangreserveaanduiding met daaronder het venster voor de datum. Update: De Xemex Piccadilly Chronograph Reserve All Black kost ongeveer ? 3.750,- (ipv ? 7.500,-).