Je horloge zomaar in een kast opbergen of ergens tussen de rest van je bagage, als je op reis bent, dat kan natuurlijk niet. Want een mooi horloge even los in een security bak leggen is doodzonde. Het Britse Wolf en de Nederlandse Royal Asscher Diamond Company bieden een oplossing en combineren hun expertise in een unieke samenwerking.

Voor thuis is een manier om je horloges op te bergen een mooi afgewerkte opbergdoos, met een eigen vak voor ieder horloge en nog wat ruimte voor losse banden en andere toebehoren. Voor onderweg is een pouch of watch roll onmisbaar.

Hieronder vind je de oplossing in de vorm van een bijzondere samenwerking tussen het Britse Wolf en het Nederlandse Royal Asscher.

Dubbel Jubileum

Wolf is bekend van de watch winders en watch rolls en het bestaat dit jaar 190 jaar. Het familiebedrijf besloot om samen te werken met de Nederlandse Royal Asscher Diamond Company, die dit jaar zijn 170-jarig bestaan viert. Beide familiebedrijven deelden hun gecombineerde 360 jaar aan expertise in de nieuwe WOLF x Royal Asscher Collection.

De collectie is gemaakt om horloges, juwelen en andere erfstukken in op te bergen. De serie is gemaakt met luxueus fluweel in Royal Asscher diepblauw, versierd met het Royal Asscher metalen kroonlogo, met sierlijk tulpenborduurwerk. Iets dat staat voor het Nederlandse erfgoed.

17.000 Steken

Elke tulpenbloem die je in de collectie terugziet wordt gemaakt met meer dan 17.000 individuele steken, waardoor een indrukwekkende structuur ontstaat.

Lita Asscher, Co-President Royal Asscher Diamonds: “De eerste keer dat ik de Wolf-boxen zag, was ik op slag verliefd. Ik wist dat een samenwerking met hen zou betekenen dat we onze klanten iets werkelijk unieks konden bieden. Met deze collectie worden hun erfstukken tientallen jaren perfect bewaard. Het is echt een eer en een droom die uitkomt om dit tot leven te zien komen. Het samen maken van de dozen was alsof we aan een van onze eigen gepatenteerde diamanten werkten: elk detail is belangrijk, elke lijn, elke steek. Het eindresultaat is adembenemend.”

Match made in heaven

De collectie bestaat uit een juwelendoos met uitneembare tray (€595). Een ronde (€239) en vierkante (€239) juwelendoos met rits voor op reis, een Jewellery Travel Portfolio (€395) en een ‘roll’ die zowel dienst doet als Watch als Jewellery roll (€445).

Elk stuk is overigens uitgerust met een LusterLoc belijning zodat de juwelen én horloges een goede bescherming genieten.

Simon Wolf, CEO van Wolf, voegt toe: “Ik ben zeer vereerd om samen te werken met Royal Asscher Diamonds, aangezien we dit jaar allebei belangrijke jubilea vieren. Wolf heeft altijd gestaan voor vakmanschap, kwaliteit en mooi design. Eigenschappen die ook bij Royal Asscher gelden. Het samenbrengen van twee prachtige erfgoedmerken is een match made in heaven.”