Bij de Bossche horlogemaker Willem van den Berg staat alles in het teken van horloges. Als horloger-restaurator heeft hij meer dan 40 jaar ervaring in het restaureren, repareren en onderhoud van alle soorten horloges. Willem van den Berg is een echte horlogemaker met liefde voor het oude horlogemakerambacht.

Diezelfde passie heeft hem er toe gezet een nieuwe stap te zetten: de creatie van eigen horloges. Als opvolger van de in 2007 gelanceerde Skyline horloges, is Willem van den Berg nu terug gegaan naar de basis; de zak horloges uit de 17e en 18e eeuw. Het herenhorloge ?Champlevé Cadran? en het dames horloge ?Pond de Verde? refereren aan de eerste zakhorloges uit de 17 eeuw, met dat verschil dat men deze horloges aan de pols kan dragen, afgewerkt met het uurwerk van de Champlevé Cadranhandgemaakte- en antieke 18e eeuwse onderdelen en met de mogelijkheid een handgegraveerde signatuur van de eigenaar op de wijzerplaat te laten zetten.


De warmte en echtheid van vroeger keert in deze nieuwste ?Willem van den Berg horlogecollectie? terug, verwezenlijkt voor de moderne tijd. Met de nieuwe horloges beleeft de eigenaar het oude horlogeambacht van eeuwen geleden. Het bijzondere van de horloges zit hem niet alleen in de handgemaakte wijzerplaat en wijzers. Er worden originele antieke onderdelen, of replica?s daarvan, als eyecatcher achter in het horloge verwerkt. Zo draagt iedere ?Willem van den Berg? een eigen uniek verhaal in zich, alleen bekend voor de eigenaar. Er worden nooit meer dan 10 van dezelfde horloges gemaakt, zodat iedere eigenaar een unicum heeft.


klik op de afbeelding voor een vergroting


Het herenhorloge Champlevé Cadran kost ? 12.800,- en het dameshorloge Pond de Verde ? 4.250,-.