Hoewel het horlogemerk TW Steel nog niet zo lang op de markt is, mag het zich verheugen in een grootse populariteit. Met de nieuwe CEO-lijn wil de nummer 1 onder de allergrootste horloges in Nederland zich nog duidelijker profileren.

De afkorting CEO staat in het bedrijfsleven voor Chief Executive Officer, de hoogste leidinggevende binnen een bedrijf. Bij TW Steel staat de afkorting voor Collection Extra Ordinary, een lijn die bestaat uit luxe en ?special edition?-exemplaren uit de bestaande collecties. De horloges, met hoogwaardig afgewerkte kasten en dik mineraalglas, vallen als accessoire meteen op door hun look en de afmeting waardoor ze een echte blikvanger om de pols zijn.


TW Steel CE1010De eerste collectie die TW Steel onder de CEO-vlag uitbrengt is de Canteen-collectie, vernoemd naar met de bekende kroonbeschermer. De kroonbeschermer bestaat uit een kroonkap die met een haak bevestigd is aan de kast, waardoor de kroon wordt beschermd en de waterdichtheid is vergroot. De ?Canteen? is een Amerikaanse vinding uit de Tweede Wereldoorlog en is in horloges vandaag de dag eigenlijk overbodig. Maar als designelement geeft het de horloges van TW Steel een geheel eigen uiterlijk.
De nieuwe collectie bestaat uit diverse horloges, waaronder roségoud verguld en zwarte PVD modellen met nauwkeurige quartz uurwerken. De uitvoeringen met chronograaf kunnen tot 1/20 seconde nauwkeurig tijd meten en de horloges met drie wijzers zijn voorzien van dag- en datumaanduiding. Alle uitvoeringen in de Canteen-collectie zijn leverbaar met een 45 mm of 50 mm brede kast.


De prijzen van deze behoorlijk uit de kluiten gewassen horloges is desondanks opvallend bescheiden: verpakt in een luxe geschenkbox en met twee jaar garantie, zijn ze er al vanaf ? 259,-. De duurste modellen zijn de roségoud vergulde chronografen met verschillende wijzerplaat-kleurvariaties, zoals de boven afgebeelde CE1020. Deze kosten ? 479,-.