Vacheron Constantin heeft twee nieuwe modellen aan hun ?Metiers d'Art? collectie toegevoegd. Twee horloges die een eerbetoon zijn aan de prestaties van twee van ?s werelds grootste ontdekkingreizigers: Marco Polo en Christopher Columbus. Vacheron Constantin introduceerde de ?Métiers d?Art Tribute to the Great Explorers? collectie in 2004 met de presentatie van twee horloges gewijd aan de Chinese admiraal Zheng He en Portugese zeevaarder Ferdinand Magellaan.

De nieuwe horloges vallen op door de wijzerplaten waarbij gebruik is gemaakt van ?grand feu? geëmailleerde wijzerplaten (zie voor meer over email en emailleren het artikel van Piaget) waarop de historische routes van ontdekkingsreizen van Marco Polo (de zijderoute) en Columbus (zijn ontdekking van Amerika) in kaart zijn gebracht. De wijzerplaten bestaan uit twee delen, waarbij het bovenste deel hoger ligt dan het onderste, waardoor de zwevende tijdsaanduiding mogelijk gemaakt is.


De zwevende tijdsaanduiding is een noviteit van Vacheron Constantin. Het automatische kaliber 1126 AT maakt gebruik van een systeem van met nummers voorziene draaiende satellieten die langs een minuten-schaal bewegen. Het uurwiel is voorzien van 3 armen met aan elk uiteinde 4 cijfers. Omdat de opening van de lager gelegen onderste plaat 120º of 1/3 bestrijkt zijn twee armen onzichtbaar onder de hoger gelegen plaat. De satellieten aan het einde van de armen draaien hun cijfers waardoor elk uur aan het begin van de lager gelegen plaat het juiste getal verschijnt en zijn baan langs de minutenschaal kan beginnen.
 
De 18 karaat gouden kasten meten 40 mm in diameter en zijn voorzien van saffier glas en een alligator lederen band met gouden vouwsluiting. Beide modellen zijn in een oplage van 20 stuks verkrijgbaar.