Ulysse Nardin lanceert vandaag tijdens Baselworld de nieuwste innovatie: een telefoon met de naam Chairman. De presentatie is de afgelopen weken door Ulysse Nardin ? na het bekend worden van het nieuws dat ze met een telefoon zouden komen ? angstvallig geheim gehouden. Alleen een foto van de rotor aan de achterkant werd tot nu toe openbaar gemaakt.

De Chairman werd ontwikkeld in samenwerking met SCI Innovations, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op het begeleiden van bedrijven die een nieuwe markt willen betreden. De uitkomst van deze samenwerking is een hybride Smart Phone met een mechanische rotor die vanaf de achterkant van het toestel te zien is. Deze rotor zorgt deels voor de energieopwekking van de accu in de telefoon.


De telefoon werkt op de meeste GSM netwerken in de wereld en is ontwikkeld met gebruikersgemak en veiligheid als uitgangspunten. Veiligheid omdat men de telefoon alleen kan gebruiken nadat het beveiligingssysteem op de telefoon via de vingerafdruk van de eigenaar is uitgeschakeld. Gebruikersgemak omdat de indeling van de telefoon per gebruiker kan worden afgestemd en de bediening via het grote touch-screen beeldscherm en de grote knoppen eenvoudig is. De telefoon heeft ook een hoge resolutie digitale fotocamera en kan digitale filmpjes maken.De Ulysse Nardin telefoon is in verschillende uitvoeringen goud, goud/staal en staal in gelimiteerde oplage vanaf de herfst van 2009 verkrijgbaar. Voor meer informatie zie de website: www.unchairman.com