Wie in Zwitserland wel eens op een treinstation is geweest, zal de typische gang van de stationsklok kennen: de glijdende secondewijzer die stopt op exact 12 uur, even twee seconden blijft stilstaan ? waarin de minutenwijzer één stapje maakt ? en dan z?n rondje weer opnieuw begint. Horlogemerk Mondaine, waarvan een belangrijk deel van de collectie is gebaseerd op de in 1944 door de Zwitser Hans Hilfiker ontworpen klok, heeft het magische moment van de twee seconden nu weten te vangen in een polshorloge: de Mondaine Stop2Go.

Het moment is even simpel als fascinerend, die twee seconden waarin de secondewijzer stilstaat en de minutenwijzer een minutenstreepje verder springt. Mondaine heeft het 4 jaar gekost dit technisch te bewerkstelligen in een polshorloge. De oplossing lag in het gebruiken van twee afzonderlijke motoren, waarvan de ene de zwevende secondewijzer en de ander de springende minutenwijzer en de urenwijzer voortbeweegt. De secondewijzer wordt daarnaast door een geïntegreerd circuit aangestuurd dat er voor zorgt dat deze in 58 seconden rondgaat en dan 2 seconden wordt tegengehouden, om na precies 60 seconden dus weer aan het volgende rondje te beginnen.

de Mondaine Stop2Go

De Mondaine Stop2Go is voor veel liefhebbers een langverwachte introductie, die nu eindelijk op de markt is gekomen. Het horloge heeft een 41 millimeter stalen kast met anti reflectief gecoat saffier glas en kost ? 545,- (te koop bij geselecteerde officiële Mondaine verkooppunten). Kijk op Horloge.info/Mondaine voor meer nieuws en informatie en bezoek Mondaine.com.