TW Steel, het internationale horlogemerk dat 'Big in oversized Watches' is, heeft het weekend van de Braziliaanse Grand Prix als passend moment gekozen om haar nieuwste horloges te onthullen. De TW609 en TW610 zijn een eerbetoon aan de autosportlegende en tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 Emerson Fittipaldi, die werd geboren in Brazilië.

De TW Steel ?Emerson Fittipaldi? horloges zijn verkrijgbaar in een 45 millimeter (TW609) en 48 millimeter (TW610) editie, en zijn ontworpen in samenwerking met Fittipaldi zelf, die dit jaar de 40ste verjaardag van zijn en Brazilië?s eerste Formule overwinning viert. De nieuwe TW Steel Emerson Fittipaldi uitgave is gebaseerd op de gewilde TECH collectie met 316L stalen kast en een chronografen uurwerk dat tot op 1/20ste van een seconde exacte tijdmetingen kan verrichten. Zowel de 45 mm en 48 mm editie zijn waterdicht tot 10 ATM.


Emerson Fittipaldi is zichtbaar blij met zijn eigen TW SteelKenmerkend voor dit model zijn de gele kleur uit de Braziliaanse vlag en diverse verwijzingen naar het Formule 1 verleden van Emerson Fittipaldi. Ook komt zijn naam en zijn handtekening enkele malen terug in het design en op de bodem van de PVD zwarte kast. Emerson Fittipaldi is sinds maart ?global brand ambassador? voor ‘The Watch in Steel’. De Braziliaan won in 1970 zijn eerste Grand Prix, gelijk in zijn eerste seizoen als F1 coureur, op het circuit van Watkins Glen in de VS. Hij werd in 1972 en 1974 wereldkampioen in de koningklasse van de autosport, respectievelijk voor Lotus en McLaren.


Zie voor meer informatie en nieuws over TW Steel Horloge.info/TW Steel of kijk op www.twsteel.com.