TW Steel presenteert tijdens Baselworld* nieuwe modellen, waarmee vooral liefhebbers van mechanische horloges bijzonder blij zullen zijn: de Canteen Automatic en CEO Diver Multifunction Automatic. De horloges zijn voorzien van automatische (Citizen) Miyota uurwerken, waarvan door de zichtbodem de rotor met TW Steel logo te zien is.

Hoewel TW Steel in het verleden al eens automatische horloges op de markt bracht, kunnen de nieuwe horloges als opvallend nieuws worden gezien, omdat het hier niet gaat om bijzondere en gelimiteerde modellen. De mechanische TW Steel horloges vormen daarnaast nieuwe lijnen: de Canteen Automatic en CEO Diver Automatic lijn, waardoor kan worden geconcludeerd dat TW Steel in de nabije toekomst met meer mechanische modellen zal komen. Een ware opluchting voor iedereen die al jaren graag een TW Steel horloge wil hebben, maar niet van quartz uurwerken houdt.


De nieuwe TW Steel modellen zijn voor mechanische horloges ook nog eens zeer scherp geprijsd. De Canteen Automatic TWA200 van 45 millimeter kost ? 399,- en de 5 millimeter breder TWA201 komt op ? 419,-. De horloges hebben een zeer opvallende ?gehamerd? stalen bezel, waardoor de modellen een eigen look hebben vergeleken met de Canteen quartz varianten.


TW Steel Canteen Automatic TWA200


De TW Steel CEO Diver Multifunction Automatic horloges geven ? buiten de tijd in 12 én 24 uur ? de dag, datum en maand weer én hebben op 12 uur een gangreserve aanduiding, die aangeeft hoeveel uur het horloge nog zal lopen voordat het stopt. Dit zal bij regelmatig dragen niet gebeuren: het automatische uurwerk wordt opgewonden door de beweging van de pols. De CEO Diver Multifunction Automatic is verkrijgbaar in 44 millimeter in het zwart (CE5000) en wit (CE5002) voor ? 899,- en in 48 mm in het zwart (CE5001) en wit (CE5003) voor ? 949,-.


De automatische TW Steel horloges komen naar verwachting nog deze week in de winkels. Zie voor meer nieuws en informatie over het Nederlandse horlogemerk Horloge.info/TW Steel of kijk op TWSteel.com.


*Baselworld : de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld op 160.000 m2 beursvloer, van 8 tot en met 15 maart 2012 in Basel. Tijdens deze beurs presenteren de meeste horlogemerken hun nieuws voor dit jaar.