De Visodate van Tissot kwam in originele uitvoering uit in 1953, ter viering van het honderd jarig bestaan van het merk uit het Zwitserse plaatsje Le Locle. In die tijd was een horloge met automatisch uurwerk én een datumaanduiding een noviteit en een teken van technisch kunnen.

Tegenwoordig is een horloge met automatisch uurwerk en datum geen nieuws meer. Maar een horloge met de vintage uitstraling van de jaren 1950, doorgevoerd tot in het logo dat Tissot toen gebruikte, is dat wel ? zeker gezien het resultaat. De moderne en ? met een kastdiameter van 40 millimeter ? grotere Visodate is er in vier uitvoeringen: met stalen kast of staal met geel/goudkleurig PVD coating met een zwarte of zilverkleurige wijzerplaat. Vooral de combinatie van zwart met geel/goudkleurig PVD is een opvallend fraaie combinatie.Tissot Visodate - klik aan voor grote afbeelding


De Tissot Visodate heeft gebold saffier glas en een zichtbodem waardoor het automatische ETA 2836-2 kan worden bekeken. Het uurwerk is voorzien van dag- en datumaanduiding die door een venster in de wijzerplaat te zien is.


De prijs van de horloges is erg vriendelijk: de stalen versie met lederen band kost ? 455,- en de uitvoering in staal met geel/goudkleurige PVD coating ? 485,-. Zie voor meer informatie en nieuws over het merk Tissot: Horloge.info/Tissot of www.tissot.ch.