Tissot viert in 2013 haar 160ste verjaardag met de heruitgave van een horloge dat in 1953 gepresenteerd werd voor de 100ste verjaardag: de Tissot Heritage Navigator. Tissot werd in 1853 in het Zwitserse Le Locle opgericht en waaierde al snel uit naar andere landen. Al in 1858 zette Tissot voet aan de grond in Rusland, ging daarna naar de VS en Latijns Amerika en is nu vertegenwoordigd in maar liefst 160 landen. Qua volume is Tissot zelfs het grootste traditionele Zwitserse horlogemerk ter wereld. Deze wereldse prestatie wordt perfect geïllustreerd door de Heritage Navigator.

De Tissot Heritage Navigator is een mooi klassiek horloge, met een toepasselijk functionaliteit: wereldtijden aanduiding. Het horloge geeft via de wijzers en de indexering op de bezel (lunet) de eigen tijd aan, maar alle 23 ander tijdzones zijn ook gemakkelijk af te lezen door een met die tijdzone corresponderende plaats in het midden van de wijzerplaat op te zoeken, en het uur daarnaast op de 24 uurs indexering aan de buitenrand van de wijzerplaat af te lezen (de minuten blijven verder gelijk). Tissot had voor de 160ste verjaardag en haar wereldwijde expansie geen beter horloge kunnen uitzoeken.


Tissot Heritage Navigator in goud


De Tissot Heritage Navigator heeft een kastmaat van 43 millimeter en is voorzien van een ETA chronometer gecertificeerd uurwerk, waardoor het buitengewoon accuraat is. Onder het horloge zit een zichtbodem waardoor het automatische uurwerk te bewonderen is en op het horloge geeft gebold en antireflectief gecoat saffier glas ongehinderd zicht op de wijzerplaat. Het horloge komt later dit jaar op de markt in een ongelimiteerde stalen editie met zilveren of zwarte wijzerplaat voor ? 1.245,- en in een gelimiteerde gouden uitvoering voor ? 6.195,-. Kijk op Horloge.info/Tissot en Tissot.ch voor meer nieuws en informatie.