Bij klasse dameshorloges lijkt het wel of diamanten bijna nooit mogen ontbreken. Symbool voor geluk en eeuwig durende liefde, blijven deze edelstenen onze beste vriend. Natuurlijk blijft een horloge een functioneel ding. Wat is er dan fijner dan een juweel te dragen dat ook nog over die functionaliteit van het uur te kunnen lezen beschikt? Tissot heeft dat ook weer mooi gezien en gooit graag het model ?Flamingo Diamonds? op ons bord. En fonkelen doen ze weer; de steentjes, maar ook onze ogen.

Tissot is een gonzende naam die de draagster vertelt dat ze een kwalitatief stuk rond haar pols heeft. Sinds half 19e eeuw verrast het bedrijf met productinnovaties en waar pionierswerk. Zelfs uit hout en steen wisten ze horloges te toveren. Niet vreemd dat sterren als Sarah Bernardt en Grace Kelly als een blok voor deze horloges vielen. Die traditie zet zich heden ten dage trouw voort met Tissot?s rond de polsen van top-actrices en ?modellen.


Tissot Flamingo DiamondsVrouwen verdienen speciale aandacht, vindt Tissot, en met aandacht denken we natuurlijk ook; cadeaus! En geen tijdlozer geschenk dan een horloge, een juweelhorloge dan nog: het dameshorloge ?Flamingo Diamonds?. Wel 20 Wesselton diamanten lijken als het ware uitgestrooid over de parelmoeren wijzerplaat. Alleen de vloeiende, organisch geïnspireerde, vormen van de 3 en de 9 zijn zichtbaar. De overige cijfers zijn discreet achterwege gelaten. De quasi onverwoestbaarheid van het licht gebombeerde saffierglas en een Zwitsers ETA kwarts uurwerk onderlijnen dat de bewondering voor de vrouw de tand des tijds doorstaat. De gepolijste 316L  stalen kast is zeer gestileerd van vorm, wat de aandacht trekt naar de elegantie van het design. Een fijn ingebedde structuur benadrukt de finesse van het slanke, synthetische bandje. Niet voor niets heet dit Tissot dameshorloge dan ook ?Flamingo?, of beter; ?Flamingo Diamonds?, want op de kast zelf ontbreken de Wesselton diamanten evenmin: 4 aan respectievelijk de boven- en onderzijde.


Met dit elegante en tijdloze ontwerp meent Tissot de vrouw als het ware te vieren. Schenk dit mooie stuk aan een dame, of ze nu moeder, dochter of echtgenote is, ze zal dit Tissot horloge koesteren; op zich, maar ook met de achterliggende gedachte van de schenker. Hij of zij vindt haar bijzonder en uniek.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn