Op 14 februari is het Valentijsdag. Paus Gelasius I riep deze datum in het jaar 496 uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Oorspronkelijk bedoeld voor mensen die iemand anoniem de liefde wilden verklaren werd het langzaam maar zeker ook een dag waarop geliefden elkaar een cadeautje geven. Veel horlogemerken en juweliershuizen maken zich op voor Valentijn 2009.

Het hart op de juiste plek: Edox Royal Lady Date Automatic
Edox Royal Lady Date AutomaticDe Edox Royal Lady automaat met datum is een bijzonder ontwerp uit een serie van achttien verschillende modellen. Een horloge met opmerkelijke kast van gepolijst en gematteerd staal en gegraveerd met een zonpatroon. Dit juweel van een horloge fascineert niet alleen door het uiterlijk, maar krijgt een extra dimensie door het hartvormige doorkijkglas aan de achterzijde, dat zicht biedt op het fraaie uurwerk. De bijzondere combinatie van staal met de elegante band van wit rubber, maakt dit horloge tot een prachtig valentijnsgeschenk van hem voor haar. Edox bestaat sinds 1884. Adviesprijs: ? 1.595,-.


Mondaine
Mondaine EVO?Wat is er mooier dan de tijd die we delen??, Met die vraag presenteert Mondaine haar Valentine Special: een tijdloos cadeau, geschikt voor elke gelegenheid. De Valentine Special is uitgevoerd met een vierkante, matgeborstelde kast en een harmonieuze, zilverkleurige index. Herkenbaar anders en tegelijkertijd in lijn met de herkenbare Mondaine ?stationsklok? wijzerplaat met rode secondewijzer. Mondaine brengt betaalbare Zwitserse kwaliteit, voor hem én haar. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de 22×22 mm met witte en een extra rode band, en de 36×36 mm  kast met zwarte band en datum. Adviesprijs: ? 159,-.


Valentijn volgens Jaquet Droz: Grande Seconde médium
Jaquet Droz Grande Seconde médiumGeïnspireerd door de Romantiek uit de 18e eeuw en een hoogstandje op het gebied van horlogemaken. Zo laat het rode Valentijnsgeschenk van Jaquet Droz zich het beste omschrijven. Wie zijn lief wil verrassen met een tijdloze schat, geeft deze speciale versie van de Grande seconde médium. De liefde vonkelt en schittert in rood met ongekende passie en intensiteit. De wijzerplaat is subtiel versierd met een 8-vormig symbool, dat eeuwigdurende vreugde uitbeeldt als twee oneindige cirkels die met elkaar verbonden zijn. Het interne hart (Jaquet Droz 2663 automatic) tikt in de ritme van de secondes. Perfect in harmonie, zoals het vuur tussen twee geliefden. Afgewerkt in ivoorkleurig “grand feu” email ? een authentieke techniek die Jaquet Droz typeert. Voor Valentijn kortom een beeldschoon horloge dat tijdloze, hardrode liefde verbeeldt. Adviesprijs: ? 16.666,-.


Blancpain en de chronograaf in de naam der liefde
Blancpain Saint-Valentine 2009Blancpain komt traditiegetrouw met een speciale Valentijnsuitgave. Daar maakt de manufacture uit Le Brassus elk jaar met plezier veel werk van. Dit jaar komt Blancpain met een chronograaf voor dames. Gelimiteerd en opgedragen aan de liefde. Op de voor Breguet gebruikelijk hoogstaande wijze, komen in het horloge superieure creativiteit en vakmanschap samen. De Valentijnseditie van 2009 is een sportief horloge, met een vleug romantiek. Een exclusieve editie van 99 Flyback Chronografen, met aan boord het beroemde kaliber F185 uurwerk, bekend van ?s werelds eerste flyback chronograaf in 1998. De 43 mm wijzerplaat van wit paarlemoer bevat een hart van robijn, Arabische uurmarkeringen en conisch gevormde, fonkelende wijzers. Van de datum verschijnt ?14? als enige in rood? Het horloge heeft een glazen deksel, waardoor het waanzinnig afgewerkte uurwerk te zien is. Een lust voor het oog, in elke opzicht. Prijs op aanvraag.


Piaget en de kunst van het verwennen.
Klik voor een vergroting van de Piaget Limelight Love LetterOok Piaget houdt van Valentijn, getuige de prachtige Valentijnscollectie 2009: een halssieraad met hanger, een polssieraad met verborgen horloge en armband. Liefde komt terug in de schoonheid van deze ontwerpen, waarbij de armband met verborgen horloge zeer bijzonder is: The Limelight Love Letter. De uitvoering is exquise: gesloten laat de enveloppe het woord ?Love? zien. Geopend staat er ?You?, en is de tijd zichtbaar op een intiem zwarte wijzerplaat, afgezet met 28 diamantjes. Zoals het Piaget past, zijn deze sieraden uitgevoerd in de meest luxe materialen, zoals roze paarlemoer, briljantgeslepen diamanten, onyx en witgoud. Prijs op aanvraag bij Piaget: 020 – 342 86 96.