TechnoMarine zorgde bij het betreden van de horlogemarkt in 1997 met de TechnoDiamond voor veel ophef. Een horloge van plastic gecombineerd met diamanten was op dat moment ?not done?. Maar het onmiddellijke succes bracht een verandering te weeg en vele merken volgden. De TechnoDiamond maakt van TechnoMarine in no time een van de meest trendy horlogemerken.

Omdat een tweede echt opvallende noviteit uitbleef en geplaagd door goedkopere concurrentie, raakte TechnoMarine een beetje in de vergetelheid. De bedenker en eigenaar van TechnoMarine, Franck Dubarry, verkocht het merk daarop in 2006 aan een groep investeerders. En een van die investeerders is Christian Viros. Christian Viros was o.a. verantwoordelijk voor de lancering en bedrijfsvoering van TAG Heuer, een merk dat ontstond nadat het Franse bedrijf Techniques d?Avant Garde (TAG) het Zwitserse horlogemerk Heuer in 1985 kocht. Hij deed dit met zo veel succes dat luxe concern LVMH TAG Heuer elf jaar later kocht voor 1,15 miljard Zwitserse Franken. Viros bleef tot 2002 bij TAG Heuer aan.


vlnr: Christian Viros, Vincent Perriard en Steven CohenNu vormt hij sinds kort met Vincent Perriard en Steven Cohen ? beide afkomstig van de Movado Group; Perriard zette Concord opnieuw in de markt, Cohen was president bij Ebel Noord Amerika ? het nieuwe management team van TechnoMarine. Uit de berichten die door TechnoMarine sindsdien worden verzonden, lijkt het dat het merk een wat minder flashy en meer solide rentree wil gaan maken, zoals ook het eerste nieuw gepresenteerde horloge ? de TechnoMarine Cruise Sport ?bevestigd. Het horloge zal gelanceerd worden tijdens Baselworld (van 18 t/m 25 maart a.s.), waar ook de rest van de nieuwe collectie zal worden prijsgegeven. De vraag of er in het eerste jaar van vernieuwing al grote stappen gemaakt zijn, zal dan worden beantwoord.


De TechnoMarine Cruise Sport heeft een stalen kast, omvat door een omhulsel van zwart gel, en een zwarte siliconen band. Er komen drie uitvoeringen (40 en 45 millimeter chronograaf en 40 millimeter met tijd, dag en datum) met wijzerplaten in verschillende kleuren en zijn allen voorzien van een Citizen quartz uurwerk. De prijs van de TechnoMarine Cruise Sport horloges ligt (afhankelijk van de euro/dollar verhouding) tussen de ? 250,- voor de tijd/dag/datum variant en ? 325,- voor de chronografen.


Zie voor meer informatie, de huidige collectie en verkooppunten www.technomarine.com.