Terwijl we wachten op de start van het nieuwe F1-seizoen (en ook een nieuw seizoen van Netflix’ Drive to Survive) laat TAG Heuer de nieuwste samenwerking met Red Bull zien. In de vorm van twee uitvoeringen van de TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing Special Edition.

Vers na de overwinning van Max Verstappen in het 2021 F1 Wereldkampioenschap, heeft TAG Heuer weer een verleidelijke nieuwe Red Bull Racing Special Edition gemaakt. Een must voor TAG Heuer die na de samenwerking met Porsche nog steeds bewijst dat autosport een vaste waarde is bij het Zwitserse merk.

Sinds 1986

Een geschikt model en een blijvertje voor de Red Bull-edities is de Formula 1-collectie. In 1986 introduceerde TAG Heuer de Formula 1 en sinds de lancering is het één van de best verkochte collecties. In 2016 werd TAG Heuer Official Partner en Tijdwaarnemer van het Red Bull Racing Formule 1-team en heeft het merk het team bijgestaan in al zijn prestaties.

Dit blijft, want TAG Heuer zal het Red Bull Racing-team in de toekomst blijven ondersteunen, aangezien beide partners onlangs de samenwerking hebben verlengd tot en met 2024.

Speed

De vernieuwde chronograaf, Formula 1 Red Bull Racing Special Edition, heeft een geborstelde roestvrijstalen behuizing van 43mm en een stalen band en als je minder traditioneel bent ingesteld, dan is er een blauwe rubberen band.

De stalen kast vult het aan met een donkerblauwe lunette met tachymeter, compleet met witte ‘Speed’-tekst op ‘één uur’ met een rood TAG Heuer-embleem op ’twaalf uur’. Rode en gele accenten op de donkerblauwe wijzerplaat maken het af en verwijzen duidelijk naar Red Bull’s kenmerkende kleuren.

Startgrid

De solide caseback draagt het Red Bull Racing-logo, gepaard met een geblokt vlagmotief en het opschrift ‘Red Bull Racing Formula One Team Special Edition’. Een waterbestendigheid van 200 meter en een Ronda 5040D quartz chronograaf-uurwerk met een precisie van 1/10 seconde ronden de specs af. De quartz-aangedreven chronograaf heeft een lopende seconde op ‘drie uur’, een 1/10e van een seconde-teller op ‘zes uur’ en een 30-minuten chronograaf-teller op de ‘negen uur’-positie.

Als F1-fan zal je de witte omtreklijn boven de cijfers bij ‘vijf’ en ‘zeven uur’ ook zeker herkennen, een knipoog naar de vakken op de startgrid. Met dit nieuwe horloge bevestigt TAG Heuer zijn sterke banden met het Drivers’ World Champion-team van 2021. De TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing Special Edition is nu verkrijgbaar in boetieks en online bij TAG Heuer. De Formula 1 met rubberen band kost je €1.900, de uitvoering met stalen band is €2.050.