Een icoon uit de jaren 80 komt terug in samenwerking met streetwearmerk Kith. De originele Formule 1 van TAG Heuer was een enorm commercieel succes. Het kleine horloge introduceerde destijds opvallende kleuren en een kast met een moderne en industriële stijl. 

In de jaren 80 en 90 werd het in ruim 20 verschillende kleuren geproduceerd en was het een betaalbaar horloge met een prijs van tussen de €130 euro en €390. Het diende daarom als instaphorloge voor jonge horlogeliefhebbers en was ook een ideaal cadeau-idee: of het nu voor een diploma-uitreiking of een jubileum was.

Liefhebbers begonnen dit TAG Heuer Formule 1-horloge in de loop van de 80’s te verzamelen. Waaronder een jonge man die winkels doorspitte, met eerst een rood horloge en daarna een zwarte. Deze verzamelaar was niemand minder dan Ronnie Fieg, de oprichter van het streetwearmerk Kith. Naast de sneakers die het merk aanbiedt, hebben ze ook een kledinglijn en accessoires.

Het is dan ook een horloge dat nostalgische gevoelens opwekt bij vooral millennials, wereldwijd. TAG Heuer en vooral Fieg (met Kith) doen waar ze goed in zijn. Een geliefd product uit de jeugd transformeren tot een modern statussymbool. Een succesvolle formule die hij al toepaste op sneakers en streetwear. “Dit horloge is voor mij net zo belangrijk als elk ander luxe horloge, omdat het van groot belang is voor de markt en voor een breed scala aan horlogeliefhebbers. En omdat het met zijn prijsklasse echt iedereen kan aanspreken.”

Wel zijn er uiteraard wat updates, en dat mag je verwachten voor een prijs van €1.500. Toch aardig wat geld voor een quartzuurwerk, ook al zal de bouwkwaliteit meer dan in orde zijn. Het plastic kristal is vervangen door saffierglas, terwijl het plastic van de band verdwijnt ten gunste van rubber. Dit neemt niet weg dat het horloge de essentie van het originele model behoudt: TAG Heuer deed een beroep op zijn toenmalige kastleverancier en heeft de originele mal uit 1986 gebruikt als uitgangspunt. Dus extra punten voor het behouden van de originele kastmaat, een – zelfs voor vandaag – bescheiden 35mm.

Het geheel wordt aangevuld met een combinatie van het TAG Heuer- en Kith-logo. Dit is de eerste keer dat de Zwitserse horlogemaker heeft ingestemd met het veranderen van zijn beroemde logo, en gaat zelfs zo ver dat de familie van Ronnie Fieg ‘Just Us’ op de wijzerplaat staat. Binnenin de 35mm stalen of zwarte PVD kasten vind je een quartz-uurwerk.

De tien nieuwe horloges, op een rubberen of roestvrijstalen band, worden verkocht in een (zeer) gelimiteerde oplage van 250 stuks per kleur. Twee modellen vormen een uitzondering: horloges met een blauwe of groene lunette (zie hierboven) zijn gelimiteerd tot 350 exemplaren.