De Formula 1 collectie van TAG Heuer is gebaseerd op de prestatiegerichte Formule 1 autosport, waarmee het horlogemerk al decennialang op verschillende manieren gelieerd is, en bevat TAG Heuer?s modellen die het meest geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Tijdens Baselworld 2012* kwam het Zwitserse merk met een nieuwe collectie van de horloges, die voor het eerst in 1986 gelanceerd werden en in 2004 al eens een heel nieuwe look hadden gekregen.

De Formula 1 collectie is een van de meest succesvolle lijnen van TAG Heuer, en werd door Formule 1 legendes als Ayrton Senna, Alain Prost, David Coulthard, Kiki Raïkkönen en Fernando Alonso op een bepaald moment in hun carrière gezien als hun favoriete horlogecollectie. In 2012 (en nu met de steun van autocoureurs Lewis Hamilton en Jenson Button) komen in totaal 18 nieuwe modellen op de markt, inTAG Heuer Formula 1 Chronograph ?Black & Red Bezel? - klik aan voor een grote afbeelding drie verschillende functionele uitvoeringen: een chronograaf, een alarmhorloge en een driewijzer horloge ? allen voorzien van een datumaanduiding en allen met een kastdiameter van 42 millimeter. Horloge.info presenteert u alvast 3 modellen (één per functionaliteit), die naar verwachting in april 2012 bij TAG Heuer verkooppunten verkrijgbaar zullen zijn.


Het horloge dat naar verwachting het boegbeeld van de collectie zal worden, is de TAG Heuer Formula 1 Chronograph ?Black & Red Bezel?. Dit is de meest sportieve nieuwe uitvoering, met prettig contrasterende zwarte en rode accenten. De kast, kroon en drukkers zijn van staal, met een zwarte titanium karbiet coating. De eveneens zwart gecoate stalen vaste bezel heeft een aluminium inlay, die net als de opgelegde indexen en cijfers én de cijfers en wijzers van de subwijzerplaten opvallend rood is. De quartz chronograaf kan tijden meten van 1/10 seconde tot 30 minuten. Aan het horloge, dat waterdicht is tot 200 meter, zit een zwart silicone rubberen band.


TAG Heuer Formula 1 Watch ?Black Bezel with Red Flange?


De driewijzer variant van de Fomula 1 Series heeft als meest opvallende aspect de datumaanduiding via twee schijven op 6 uur, onderaan de subwijzerplaat voor de seconden. Het horloge heeft daarnaast alle eigenschappen van een goed duikhorloge: een eenzijdig draaibare bezel met 5 minutenindexering, goed lichtgevende indexeringen en wijzers, een geschroefde kroon en bodem en een waterdichtheid van 200 meter. De uitvoering op de foto is de ?Black Bezel with Red Flange?, refererend aan de kleurenopmaak van de wijzerplaat. Dit stalen horloge met stalen band is voorzien van een quartz uurwerk en kan gezien worden als een ideale (upmarket) ?daily beater?.


TAG Heuer Fomula 1 Alarm ?Steel Bezel? - klik aan voor een grote afbeeldingDe TAG Heuer Fomula 1 Alarm (en in het bijzonder de uitvoering op de foto, de ?Steel Bezel?), heeft een buitengewoon goed gelukte wijzerplaatopmaak. Het geheel stalen horloge, met forse opgelegde indexen en een grote 12 op de zwarte wijzerplaat, bevat misschien wel een van de meest handige extra?s die ook daadwerkelijk gebruikt zal worden: een alarm. Op de subwijzerplaat op 9 uur kan op de minuut nauwkeurig een tijdstip worden gekozen om een waarschuwing uit te doen gaan dat het ?alweer tijd? is om… De vaste stalen bezel en grote datum op 6 uur vervolmaken de functionaliteit van dit fraaie quartz horloge.


De TAG Heuer Formula 1 chronografen gaan tussen ? 1.200,- en ? 1.650,- kosten, de driewijzer variant tussen ? 995,- en ? 1.100,- en de Alarm komt op ? 1.150,-. Kijk voor meer nieuws en informatie over TAG Heuer op Horloge.info/TAG-Heuer en bezoek TAGHeuer.com.


*Baselworld : de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld op 160.000 m2 beursvloer, van 8 tot en met 15 maart 2012 in Basel. Tijdens Baselworld presenteren de meeste horlogemerken hun nieuws voor dit jaar.