Tijdens Antiquorum?s zomer veiling ?Important Collectors? Wristwatches Pocket Watch & Clocks? op 11 juni a.s. in New York komen een aantal interessante horloges ter veiling. Vooral interessant omdat ze hebben toebehoord aan een paar iconen uit de vorige eeuw. Horloges van, en/of cadeau gegeven door Franklin Delano Roosevelt, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr en Steve McQueen zullen ? naast een heel aantal ?gewone? horloges van o.a. Patek Philippe, A. Lange & Söhne en Ulysse Nardin ? worden verkocht.

Fans van de legendarische acteur Steve McQueen en liefhebbers van zijn film ?Le Mans? kunnen hun spaarpot leeghalen. ?Het horloge?, de Heuer Monaco die Steve McQueen droeg tijdens de verfilming van ?Le Mans? (1971) komt aanstaande donderdag onder de hamer.
klik aan voor een afbeelding van voor- een achterkantSteve McQueen gaf dit horloge, nadat het filmen achter de rug was, aan zijn financieel adviseur Bill Maher, als dank voor het financieel herstructureren van zowel zijn persoonlijke administratie als die van zijn bedrijf Solar Productions Inc. Bill Maher gaf het horloge later aan zijn neefje, van wie de geboortedatum en naam ook op de achterkant zijn gegraveerd.


De Heuer Monaco met het legendarische chronografen uurwerk kaliber 11, werd in 1969 ter ere van de Monaco Grand Prix geïntroduceerd. De experts van Antiquorum hebben een verwachte verkoopprijs aan dit horloge meegegeven van $ 10.000,- tot $ 20.000,-. Een prijs die naar de verwachting van de ?romantici? binnen de Horloge.info redactie met gemak zal worden overschreden.


McQueen met zijn RolexOok de Rolex 5512 Submariner uit 1967 van Steve McQueen zal worden verkocht. Hoewel romantici en liefhebbers van de film ?Le Mans?dit liever niet willen weten, was McQueen een groot liefhebber van Rolex en deed hij gedurende onderbrekingen van het filmen van ?Le Mans? zijn Heuer af om zijn Rolex om te doen. Ook dit horloge gaf McQueen weg, in dit geval aan zijn goede vriend Jimmy Brucker in het begin van de jaren 1980. Brucker kreeg na het overlijden van McQueen ook zijn vliegtuighangar gevuld met zijn vliegtuig, motoren en een grote hoeveelheid andere memorabilia. De meeste voorwerpen uit deze hangar zijn inmiddels al verkocht door Jimmy Brucker, dit is een van de laatste items die hij uit de nalatenschap heeft gehouden. Geschatte opbrengst wederom $ 10.000,- tot $ 20.000,-.


klik aan voor een afbeelding van voor- en achterkantEen 14 karaat gouden Movado, gekocht bij Tiffany & Co en cadeau gedaan aan President ?FDR? Franklin Delano Roosevelt komt ook ter veiling. Zijn schoonzoon Kolonel John Boettiger gaf hem het horloge op 30 januari 1945 ter ere van zijn 63ste (en laatste) verjaardag. Het horloge werd in de laatste twee maanden van zijn leven veelvuldig door FDR gedragen, misschien zelfs tijdens de conferentie van Yalta in februari 1945 en toen hij overleed op 12 april 1945. Dit horloge is een unieke en historisch belangrijke Movado Ref. 44776 met drievoudige kalenderaanduiding, gemaakt in 1944 en is voorzien van correspondentie waaruit de authenticiteit van dit stukje FDR memorabilia blijkt. De verwachte verkoopprijs ligt tussen de $ 50.000,- en $ 60.000,-.


De laatste twee horloges waaraan de namen van bekendheden kleven zijn beide door Frank Sinatra cadeau gedaan. Om te beginnen een 14 karaat Gruen die Sinatra in 1945 aan zijn goede vriend Al Silvani gaf. Daarnaast een 18 karaat Cartier Pasha Quartz – Two-Time-Zone door Sinatra geschonken aan mede Rat Packer Sammy Davis Jr. in 1990. De Gruen moet tussen de $ 10.000,- en $ 15.000,- opbrengen, de Cartier $10.000,- tot $ 20.000,-


Deze, en alle andere lots, zijn online te bekijken via de website van Antiquorum. Ook kunt u zich daar inschrijven om online deel te nemen aan de veiling.