Drie jaar geleden kwam de Steffen collectie op de markt; nieuwkomer in een wereld van grote jongens en ronkende merknamen. Grafisch ontwerper en fotograaf Ronald Steffen volgde zijn passie voor uurwerken en ontwierp schitterende horloges waar de omschrijvingen ?stoer? en ?stijlvol? feilloos hand in hand gaan. Twee bijvoeglijke naamwoorden waar niet enkel menig heer voor verleid is geworden, maar ook? dames.

Zo?n vijfentwintig procent van Steffen?s herenhorloges bleek aan dames verkocht te worden, waaronder velen van hen de geliefden van een reeds trotse eigenaar van een Steffen. Opvallend aan het ontwerp zijn de grote kasten (45mm), die op het eerste gezicht typisch zijn voor een mannenhorloge. Naar verluidt is het echter de zachte, ronde vormgeving, waar de vrouwen sterretjes van in hun ogen krijgen. Een androgyn tikje waar blijkbaar beide seksen voor vallen. Op vraag werden customised bandjes gemaakt; kleiner van formaat, voor de doorgaans smallere damespols, en in een afwerking naar wens. Sinds november 2009 richt Ronald Steffen zich ook op de vrouwelijke liefhebbers van zijn collectie; de nieuwste creatie ?Joséphine? is stoer doch ultravrouwelijk.


Het horlogemodel Joséphine is onmiddellijk herkenbaar als een Steffen horloge, dankzij de ondertussen bekende vormgeving die bewust ongewijzigd blijft. De vorm alsook grootte van de kast is op 45mm gehouden, evenals het uiterlijk van de typische Steffen wijzerplaat; diepliggend met een schuine rand, wat voor een bijzondere dimensie zorgt. Ronald Steffen zocht een romantisch onderwerp als leidraad voor zijn nieuwe creatie en liet zich inspireren door de passionele liefde tussen Napoleon Bonaparte en zijn beminde Joséphine. Een liefde die grote hoogtes en diepe dalen kende, gevoed door een ongekende haat-liefde verhouding. Dit gevoel is geslaagd weergegeven in model Joséphine; in een stoer omhulsel zit een zachte vormgeving, met als opvallend detail een extractie vol verlangen uit een liefdesbrief van Napoleon aan haar, als geschreven op de schuine rand onder het bovenste saffierglas: ?Je te couvrirai d?un million de baisers brûlents comme sous l?équateur.? Als dat niet romantisch is?


klik aan voor een grotere afbeelding


Maar er is aan nog meer gedacht; er zijn twee uitvoeringen van dit horloge in kleuren die dames heerlijk in de oren klinken; ?crème? en ?chocolat?. De horlogebandjes zijn vervaardigd in gepareld roggenleer, in dezelfde tinten. Als ?top of the bill? is de rosé vergulde lunet bezet met gemiddeld 65 briljant geslepen diamanten; wit voor de crèmekleurige Joséphine en cognackleurige diamanten voor de chocolat variant. De lunet is in een handomdraai afneembaar en kan gemakkelijk vervangen worden door een al dan niet verguld exemplaar zonder diamanten. Daar houden dames immers van; een mooi juweel dat zelfs handig aangepast kan aan de stemming of outfit. En mooi is het van boven tot onder, letterlijk; aan de onderzijde is het automatische binnenwerk zichtbaar.


Dit horloge is een absolute voltreffer in design voor vrouwen; zacht van kleur met een glans stoerheid.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn