Breitling heeft een speciale serie ontworpen van de Airwolf en Skyracer chronografen, beide duidelijk herkenbaar door hun in rubber gegoten drukkers en bezel. De horloges, met de uitdagende codenaam ?Raven?, hebben een resolute high-tech ?zwart op staal? look en hebben ? de ene elektronisch, de andere mechanisch ? onovertroffen functionaliteiten.

De Airwolf ?Raven? haalt het maximale uit het COSC chronometer gecertificeerde SuperQuartz? uurwerk dat het horloge van alle functionaliteiten voorziet die een professionele piloot nodig kan hebben: een chronograaf die tot 1/100 van een seconde tijd kan meten, een alarmfunctie, aftelfunctie en UTC tweede tijdzone (met onafhankelijk alarm). klik aan voor een grotere afbeeldingDaarnaast beschikt het over een digitale eeuwigdurende kalender en over een indicator die aangeeft dat de batterij vervangen moet worden. Een NVG (Night Vision Goggles ? nachtkijker) compatibele achtergrondverlichting zorgt voor goede afleesbaarheid ?s nachts, zonder de integriteit van de eventuele nachtkijker in gevaar te brengen. De als een turbine vormgegeven achterdeksel doet dienst als resonantiekamer voor het alarm en andere hoorbare indicaties.


De Breitling Airwolf ?Raven? heeft een 43,5 millimeter stalen kast die waterdicht is tot 5 bar of 50 meter. Het heeft een in twee richtingen draaibare externe bezel met kompas schaal, een interne rekenliniaal en dubbelzijdig ontspiegeld saffier glas. Er is keuze uit 3 wijzerplaat kleurvarianten (vulkaan zwart, stratus zilver en tungsten grijs) en twee banden (Ocean Racer of Diver Pro). Het horloge kost tussen de ? 3.190,- en  ? 3.450,- en komt begin juli op de Nederlandse markt.


klik aan voor een grotere afbeeldingDe Skyracer is ontworpen om de meest efficiënte automatische chronograaf in z?n categorie te worden. Met dit idee in het achterhoofd heeft Breitling het horloge voorzien van het COSC chronometer gecertificeerde kaliber 27, een exclusief mechanisme dat dubbele afleesbaarheid van gemeten tijd mogelijk maakt. De centraal geplaatste 60 minuten chronograaf teller zorgt voor onovertroffen afleesbaarheid bij elke meting onder een uur. Voor langere tijdmetingen is op 9 uur een teller met twee wijzers geplaatst: één voor de minuten en één voor de uren. De verstreken tijd kan hierdoor afgelezen worden zoals men normaal de tijd zou aflezen; snel en dus zonder enige mogelijke verwarring.


De Breitling Skyracer ?Raven? is voorzien van een 43,5 millimeter stalen kast die tot 20 bar of 200 meter waterdicht is. De externe bezel is in twee richtingen draaibaar en het horloge is voorzien van een interne rekenliniaal, wat het luchtvaartgevoel van het horloge nog eens extra onderstreept. Het saffier glas is tweezijdig ontspiegeld. De Skyracer ?Raven? komt in dezelfde wijzerplaat kleurstellingen als de Airwolf en met keuze uit dezelfde banden. De prijs van de Skyracer is ? 4.360,- tot ? 4.620,- en zal tegelijkertijd met de Airwolf, begin juli, op de markt komen.