Het Franse haute-couture merk Balmain richt zich met een nieuwe variant op de populaire Arcade serie steeds nadrukkelijker op het mannelijke publiek. De Arcade collectie van Balmain is te herkennen aan de tonneau gevormde kast.

Hoewel het merk zich tot voor kort vooral richtte op het vrouwelijke publiek is er de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om ook de heren te kunnen interesseren. In Basel is daartoe de Arcade Chrono Gent Retrograde uit de ?Downtown? collectie gepresenteerd, qua design elementen een typisch Balmain horloge. Één van de design elementen die terugvoeren naar de begintijd van Balmain, het arabesk motief, is bij enkele modellen uit de Balmain Arcade Chrono Gent Retrograde in staalcollectie terug te vinden onder de kleine secondewijzer op 6 uur.


Balmain is een onderdeel van de Swatch Group, de horloges worden geproduceerd in de fabriek van Longines in Zwitserland. De nieuwe Retrograde chronograaf beschikt over een ETA G15.261 quartz uurwerk, saffier glas en is 50 meter waterdicht. Het model komt in 5 uitvoeringen waarvan twee met een zwarte PVD kast en vouwsluiting. Qua banden is er de keuze uit silicone of staal. De horloges zullen in de loop van het jaar in Nederland te koop zijn voor prijzen die variëren van ongeveer ? 475,- tot ? 525,-.