In navolging op het eerste duikhorloge ooit door Richard Mille gemaakt (de RM 025), komt het merk tijdens de SIHH in Genève met een opvolger die verder gaat op het ingeslagen pad. Ondanks de iets kleinere diameter (alsnog een forse 47 millimeter), heeft deze nieuwe duiker alle kenmerken van het niet aflatende karakter waar de horloges van Richard Mille om bekend staan. En een waarlijk spectaculaire rotor, zowel technisch als qua materiaalgebruik!

De buitengewone driedelige kast van de RM 028 – met eenzijdig draaibare duikring en waterdichtheid tot 300 – voldoet in alles aan de ISO norm voor duikhorloges (norm 6425). De kast vormt daarmee het perfecte omhulsel voor het geskeletteerde uurwerk met ?verstelbare rotor geometrie?. Dit exclusieve Richard Mille rotor-ontwerp maakt het mogelijk de opwinding van het uurwerk zo effectief mogelijklik aan voor een grotere foto van het uurwerk en de achterkant van de Richard Mille RM 028k aan te passen aan de mate van activiteit van de drager. Door de hoek van de ribben van de rotor te verstellen, zal de snelheid van de draaiing van de rotor worden aangepast om het opwindproces te versnellen (in het geval van weinig polsbeweging) of vertragen (bij sportief gebruik en veel beweging van de pols). Het resultaat is dat het opwindproces van het uurwerk kan worden geoptimaliseerd en gepersonaliseerd naar de behoeften van de gebruiker. De rotor is gelagerd op keramische kogels en opgebouwd uit onderdelen gemaakt van titanium en een wolraam/kobalt legering. De in 6 posities verstelbare ribben zijn gemaakt van 18 karaat wit goud.


De Richard Mille RM 028 beschikt verder over een dubbel veerton systeem (waardoor de stabiliteit van de torsie over een langere periode kan worden verbeterd), een datumaanduiding die op een dubbelzijdig ontspiegelde saffierglazen schijf is aangebracht, een saffierglazen wijzerplaat en saffierglas boven de wijzerplaat en in de zichtbodem (allen eveneens dubbelzijdig ontspiegeld). Opmerkelijk is verder dat zowel de achterplatine als bruggen van het uurwerk gemaakt zijn van gezandstraald titanium, dat later van een PVD coating is voorzien. De kast is gemaakt van titanium en komt aan een rubberen band.


De prijs van het horloge ligt iets boven de ? 52.000,-. Zie voor meer informatie over het merk en de verkooppunten de website van Richard Mille.