Zelfs wie helemaal niet op de hoogte is van ?what?s hot and what?s not? onder de horlogemerken, weet wel dat een Seiko rond de pols altijd een goed idee is. Voornamelijk bekend om de sportieve horloges, baant Seiko zich al bijna 130 jaar een weg door de horlogewereld met opmerkelijke hightech innovaties in de collecties. Seiko stelde 10 jaar geleden op Baselworld de nieuwe sportcollectie Sportura voor, geïnspireerd door en ontworpen voor de motorsport. In de tijd die volgde verwierf de Sportura collectie een cultstatus, en staat aldus stilaan symbool voor horloges voor motorliefhebbers.

Echter leek het erop dat dit een wereld, en dus horloge, enkel besteed aan mannen was. Maar niets is minder waar; net zoals bepaalde motormerken zich ook toespitsen op de vrouwelijke ?motards? d.m.v. vrouwminnende motoren en dito pakken, weet Seiko eveneens dat vrouwen ook zeker het Sportura horlogemodel zullen kunnen pruimen.


Seiko Sportura SRW893P1De negenkoppige collectie Sportura?s stelt dit najaar met trots 2 sportieve chronografen voor dames voor: gestroomlijnde modellen in respectievelijk staal en staal met titaancarbide coating. De wijzerplaat ter hoogte van 9 uur roept met haar kleine rode wijzer het beeld van een dashboard van een sportwagen op. Het sneeuwwitte horloge sluit feilloos aan bij aan het onmiskenbare Sportura design door de zilverkleurige en rode elementen. De diepzwarte uitvoering is van verschillende gouden accenten voorzien. Zo schittert de wijzerplaat dankzij een decent laagje goudstof en ook van de lichtgevende indexen en wijzers straalt het goud af. Antireflecterend saffierglas overkoepelt deze bijzondere wijzerplaten.


De leren horlogebanden sluiten als gegoten aan de kast, die met 37 millimeter niet al te groot is maar groot genoeg om de sportiviteit van het model te benadrukken. Als we aan motoren denken, denken we aan gestroomlijnd, snel, techniek en durf. Laten dat nu ook de kwaliteiten zijn die deze dameshorloges vooropstellen; deze Sportura?s zijn voor vrouwen die zich daar in herkennen en zich bijgevolg graag profileren dankzij een onmisbaar accessoire. De Seiko Sportura chronograaf voor dames is tevens relatief betaalbaar (tussen ? 499,- en ? 569,-). Er blijft nog wat van het budget over voor het felbegeerde motorpak?


Zie voor verkoopinformatie www.seiko.nl. Voor meer informatie en nieuws over Seiko zie Horloge.info/Seiko.


© Tekst voor Horloge.info: Mylène Koppyn