Het geduld van de Nederlandse horlogekenners werd op de proef gesteld, maar dit najaar is de langverwachte Seiko Spring Drive Chronograaf in Nederland beschikbaar. In een limited edition welteverstaan, want er zijn wereldwijd 300 exemplaren beschikbaar van dit technisch meesterwerk. Waarvan slechts 10 in Nederland...

De insiders zagen ?m al aankomen sinds de Spring Drive Chronograph dit voorjaar op Baselworld werd gepresenteerd. Over één ding zijn de kenners en puristen het wel eens: de Spring Drive Chronograph is een bijzonder horloge. Het mechanische uurwerk wordt namelijk elektronisch aangedreven. Dit is het resultaat waaraan de Seiko engineers 27 jaar werkten. De pracht en emotie van een mechanisch horloge gecombineerd met elektronische nauwkeurigheid. Bij de Spring Drive Chronograph tikken de wijzers bovendien niet zoals bij alle andere horloges. Alle wijzers glijden, geleidelijk en continue, waarbij geen fractie van een seconde wordt gemist.


Vernieuwend meesterwerk
Het Spring Drive chronograaf uurwerk is een vernieuwend meesterwerk, ontstaan vanuit de wens om het mechanische horloge nauwkeuriger te maken. De precisie van het uit 416 onderdelen bestaande uurwerk wordt in dit uurwerk verankerd met 50 stenen. Naast de chronograaffunctie bevat dit horloge datum, een GMT indicator (tijdweergave van een tweede tijdzone) en voorziet het in een gangreserve van maar liefst 72 uur. Het uurwerk maakt gebruik van een column wheel voor maximale betrouwbaarheid en stabiliteit, terwijl verticale koppeling extreme nauwkeurigheid en accuratesse van de chronograaffunctie garandeert. Zodra je de chronograaf via de drukknop start, voel je als het ware de kwaliteit en authenticiteit van de ingenieuze horlogetechniek die er aan ten grondslag ligt. Dankzij een halve eeuw ervaring in de ontwikkeling en productie van handmatig bediende sport timing instrumenten, is de cruciale werking van de drukkers zeer precies en feilloos.


De Spring Drive Chronograph is in Nederland verkrijgbaar bij 6 juweliers, bezoek voor adressen de Seiko website.