Seiko?s Velatura-collectie is ontworpen om weerstand te bieden aan een van de meest extreme uitdaging waarmee een horloge kan worden geconfronteerd: racen op open zee. Vanaf de lancering in 2007 heeft Velatura professionele zeilers een constant groeiende selectie van nautische horloges aangeboden, elk met de robuustheid en functionaliteit om te overleven onder de meest barre omstandigheden. In het najaar van 2009 breiden vijf nieuwe creaties de nautische Velatura-collectie uit, die hetzelfde hoge niveau van specificaties bieden als hun illustere voorgangers.

Velatura: keuze van ?s werelds beste zeilers
In 2007 werd horlogemaker Seiko de officiële partner van de Internationale 49er Association. Hiermee werd de nautische Velatura-collectie verkozen tot ?de collectie? van de beste zeilers in de snelste zeildiscipline op de Olympische Spelen. In 2009 is de support van Seiko voor de zeilsport uitgebreid naar een nog hoger niveau. Naast de verlenging van de overeenkomst met de 49er Association, heeft Seiko nu ook een overeenkomst gesloten met de 29erXX Association van wie het nieuwe ontwerp skiffs steeds meer wordt aanvaard als de meest opwindende nieuwe klasse voor ?s werelds beste zeilsters. Deze nieuwe overeenkomst wordt gevierd met de lancering van een nieuwe reeks Velatura modellen voor vrouwen.


Yachting Timer Velatura 2009: lichter, nog robuuster en sterker
Yachting Timer Velatura 2009Dit nieuwe Yachting Timer horloge is de onbetwiste ster van de Velatura 2009 collectie. Dankzij de kast van titanium en de nieuwe coating, is het model 2009 nog robuuster dan zijn voorganger. De Yachting Timer (codenaam SPC049P1) is uitgerust met een nieuw type geschroefde kroon die een waterdichtheid tot 20 bar (200 meter) waarborgt. De horlogeband verenigt voor het eerst leder en ballistisch nylon en is zowel sterk als elegant. Ook het ontwerp van de wijzerplaat is anders. Om beter leesbaar te zijn ten opzichte van de wijzerplaat, zijn de vaste aanduidingen van het aftelmechanisme nu in felgeel en blauw. Boven de plaat zit een antireflectief saffier glaasje. Adviesprijs: ? 950,-.


De Velatura-collectie voor vrouwen
Een nieuw uiterlijk siert de Velatura-vrouwencollectie voor 2009. Dit opvallende ontwerp (zie foto boven) combineert functionaliteit en elegantie. Het 12-uurs chronograaf kaliber bevindt zich in een 10 bar (100 meter) bestendige behuizing met daarop antireflectief saffierglas. Daarnaast sieren 16 diamanten de parelmoeren wijzerplaat. Adviesprijs van deze Velatura chronograaf (code: SNDZ19P1): vanaf ? 595,-


Verkoopinformatie: (010) 400 98 99 of www.seiko.nl