Rolex presenteert vandaag tijdens Baselworld de nieuwe uitvoering van de Submariner. In tegenstelling tot de verwachting, zal de nieuwe Submariner nog steeds een kastdiameter van 40 millimeter hebben, en niet tot 42 millimeter gegroeid zijn.

Wel nieuw voor de Rolex Submariner (die al sinds 1953 in productie is) is de insert van de duikring. Deze is gemaakt van een vrijwel krasvast materiaal, genaamd Cerachrom. De nieuwe uitvoering van de tot 300 meter waterdichte Submariner komt met een zwarte insert met een zwarte wijzerplaat of een groene insert met een groene wijzerplaat – wat qua wijzerplaatkleur voor de Submariner ook een nieuwtje is.


Rolex Submariner met zwarte Cerachrom inlayDe kast van de Submariner is gemaakt van 904L extra hard staal. Het glas is van saffier dat van een antireflectieve coating is voorzien en een cycloop (het vergrootglaasje) boven de datumaanduidign heeft. De wijzers en urenmarkeringen zijn met lichtgevend Chromalight gevuld, wat het horloge uitstekend afleesbaar maakt. Het uurwerk – Rolex kaliber 3135 – heeft een gangreserve van 48 uur en is COSC chronometer gecertificeerd.


Voor meer informatie over Rolex en verkooppunten zie www.rolex.com.