Raymond Weil breidt de toch al indrukwekkende Freelancer-lijn uit met de Freelancer Black 8. De naam zegt al veel over het horloge: de dominerende kleur is zwart en de toon wordt gezet door een gestileerde 8 waardoor een gedeelte van het uurwerk zichtbaar is. Twaalf diamanten zorgen daarbij in meerdere opzichten voor extra glans.

Acht is niet zo maar een getal ? het is universeel (maar vooral in Azië) een geluksgetal. Het symboliseert voorspoed en oneindigheid. Daarmee is dit getal een perfecte match voor het nieuwste model binnen de Freelancer-lijn, dat nog eens wordt benadrukt door de 12 schitterende briljanten die op de gestileerde acht op de geguillocheerde wijzerplaat de urenindexatie verzorgen. De Freelancer Black 8 springt extra in het oog doordat op de lunet van de 43 millimeter grote kast, die is uitgevoerd in een combinatie van gepolijst en geborsteld staal, 66 diamanten zijn verwerkt.


Het automatisch mechanische Sellita SW200 uurwerk is gedeeltelijk via de wijzerplaat zichtbaar dankzij een venster in het bovenste gedeelte van de 8. Via de andere kant is het helemaal zichtbaar door de saffierglazen zichtbodem. Aan het horloge zit een zwarte, krokodillenlederen band die volgens goede Raymond Weil-traditie is voorzien van een dubbele veiligheidssluiting. De gelimiteerde editie van 200 stuks (à ? 3.995,-) was na de introductie op Baselworld vrijwel gelijk uitverkocht.