Het Belgische horlogemerk Raidillon heeft twee nieuwe horloges opgedragen aan het Belgische autocircuit Spa-Francorchamps. Niet geheel verbazingwekkend, want het merk heeft haar naam ontleend aan de meest bekende bocht op dat circuit, de Raidillon de l'Eau Rouge. De horloges zijn (net als alle horloges van Raidillon) gelimiteerd tot 55 stuks per model.

Bij beide horloges speelt de verbondenheid met het circuit zich vooral af op de wijzerplaat, gemaakt van koolstof, in de behuizing van geborsteld staal. De wijzerplaat van zowel de chronograaf als het driewijzers model zijn voorzien van de namen van de 11 bochten op het circuit, inclusief aangewezen topsnelheden, de 3 snelheidssectoren én de beruchte DRS-zone. De Raidillon bocht wordt via een roodgele arcering aan de rechterzijde van het uurwerk kenbaar gemaakt. De horlogebandjes ten slotte, zijn in België gemaakt van met de hand gestikt kalfsleer.


Beide horloges hebben een kast met een diameter van 42 millimeter en zijn waterdicht tot 10 ATM. Het driewijzer horloge (referentie 42-A10-154) is voorzien van een automatisch ETA 2824-2 uurwerk dat door de zichtbodem te bekijken is, en kost ? 1.650,-. Ook de chronograaf (ref. 42-C10-156) heeft een zichtbodem, die in dit geval het automatische Valjoux 7750 uurwerk laat bekijken, en kost ? 2.850,-.


klik aan voor een grotere afbeelding


Kijk op Horloge.info/Raidillon voor meer nieuws en bezichtig Raidillon-Watches.com voor verkooppunten.


Raidillon Spa-Francorchamps chronograaf