Het Franse horlogemerk MMT (Memento) zag in 2011 het levenslicht, toen broers Jeremy en Baptiste Guedez hun vriend en designer Thomas Letourneux een zakhorloge lieten ontwerpen. Het resultaat was de MMT 2012, een zakhorloge met een houten omkast, naar keuze van walnoot of esdoorn. Nu komt MMT met een doorontwikkelde variant: de MMT Calendar met datumaanduiding.

De MMT Calendar heeft hetzelfde strakke design als de voorganger uit 2012, maar de witte wijzerplaat is nu geheel vrij van tekst en wordt alleen onderbroken door de indexen en de datumaanduiding op ?3 uur?. Ongewijzigd is het houten omhulsel, dat bij de rosé goud gecoate roestvrijstalen ?Walnut? van Amerikaans walnoothout gemaakt is en bij de roestvrijstalen ?Maple? van Amerikaans esdoornhout.

De stalen kast van de MMT Calendar meet 44 millimeter, met de houten omlijsting is het zakhorloge 50 millimeter breed. Het heeft een Citizen/Miyota kaliber 2115 quartz uurwerk, komt aan een lederen zakhorlogeband en in een MMT bewaar doos. De MMT Calendar is te koop bij Zakhorloges.nl voor ? 189,-.

klik aan voor een grote afbeelding van de MMT Calendar Walnut