Het Zwitserse horlogehuis Oris heeft al ruim 75 jaar ervaring met horloges voor de luchtvaart: sinds de lancering van de eerste Oris Big Crown in 1938 is menig gespecialiseerd pilotenhorloge geproduceerd. De eerste Big Crown, gemaakt om aan de eisen van gevechtspiloten in Normandië te voldoen, vormde de basis voor een collectie luchtvaarthorloges die tot de dag van vandaag enorm populair zijn.

De nieuwste aanwinst in de Big Crown familie ? en onderdeel van de nieuwe eersteklas ProPilot serie ? bevestigt Oris? band met de luchtvaart. Om tientallen jaren ervaring met pilotenhorloges te vangen in één gespecialiseerd horloge, is de Oris Big Crown ProPilot Day Date ontworpen met het doel te voldoen aan alle belangrijke eisen die een piloot qua nauwkeurigheid en functionaliteit aan een horloge kan stellen.


Wetend dat de vliegenier tijdens zijn werk zo min mogelijk afleiding kan gebruiken, ligt de allerbeste afleesbaarheid aan de basis van het design van de Oris Big Crown ProPilot Day Date. Nieuwe ontwikkelingen in het Oris kaliber 752 maken een grotere kalenderindicatie mogelijk, terwijl de wijzers, indexen en cijfers ? voorzien van lichtgevend Super-Luminova® ? voor snelle afleesbaarheid perfect contrasteren met de mat zwarte wijzerplaat. Geborgen onder krasvast gebold saffierglas met anti-reflectieve coating, biedt dit schitterende pilotenhorloge de allerbeste duidelijkheid in de lucht.


Oris Big Crown ProPilot Day Date


De lunet om het glas, de kastbodem en de kroon zijn ? voorzien van een geribbelde muntrand ? geïnspireerd op de krachtige motoren van een gevechtsjager. De kast van het horloge heeft een diameter van 45 millimeter en is waterdicht tot 10 ATM, waardoor het ook prima dienst doet op de grond én in het water.


Oris Big Crown ProPilot Day Date


De Oris Big Crown ProPilot Day Date komt aan een canvas band (naar keuze in groen of zwart) met stalen vouwsluiting, of aan een lederen of stalen band. De winkelverkoopprijs is ? 1.280,-. Kijk op Oris.ch voor meer informatie en bezoek Horloge.info/Oris voor meer nieuws.