Ter ere van het succesvolle BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, heeft horlogemerk Pulsar een tot wereldwijd 2.000 stuks gelimiteerde alarm-chronograaf uitgebracht, met op de kastbodem het logo van het team en het unieke serienummer. Voor het gemak is er ook een kortere naam dan ?Pulsar BP Ford Abu Dhabi World Rally Team Chronograph?, namelijk PF3905X1.

Pulsar is sinds begin 2009 sponsor van het BP Ford Abu Dhabi World Rally Team. Om het vice-wereldkampioenschap van het team in het juist afgelopen seizoen te vieren, is er vanaf eind november een gelimiteerd model uit de Sahara collectie beschikbaar. Het model is opgedragen aan de moed en de reactiesnelheid van de Finse rallyrijders Mikko Hirvonen (29) en Jarmo Lehtinen (40). Bijzondere designkenmerken zijn de in de teamkleuren uitgevoerde elementen: een blauw lederen band, een blauwe titanium-carbide coating op de bezel en blauwe wijzers.


Het horloge komt in een speciale geschenkdoos. De winkelprijs van ? 199,- oogt net zo sportief als het team. Het zal helaas niet in Nederland of België verkrijgbaar zijn, de rallyfan moet voor de Pulsar PF3905X1 naar Duitsland racen.