De mens is al sinds het begin van de geschiedenis in de ban van de maan. Het hemellichaam sprak tot de verbeelding en was bron van verwondering. Maar zij had ook een praktische betekenis; ze fungeerde immers als instrument voor tijdsmeting in menig beschaving. Bovendien staat de ?nieuwe maan? in veel culturen symbool voor vernieuwing. Het zijn al deze eigenschappen van aard?s satelliet die de horlogemaker uit Saint-Imier inspireerden tot een nieuwe ?ster? aan het Longines firmament : de PrimaLuna.

De magie die de maan wordt toegeschreven, en haar elegantie wanneer ze zich zichtbaar maakt in de hemelkoepel, zijn vol overgave verwerkt in de PrimaLuna lijn, als ware het een tribuut aan deze mysterieuze rots aan de hemel. Onze maan is vrouwelijk, cyclisch en voor altijd. Deze eigenschappen zijn gevat in een aards juweeltje dat de tijd weergeeft.


De horloges van de PrimaLuna collectie zijn even veelzijdig als de nachtster waar ze op geïnspireerd zijn. De delicate glans van staal, de rijke waas van rosé of geel goud of de zachte combinatie van rosé goud en staal, communiceren rechtstreeks met de natuurlijke schakeringen van de maan. De bandjes omvatten een damespols elegant in dezelfde materialen als de kast, maar er is ook een krokodillenleren bandje. Zelfs het kloppend hart is verkrijgbaar in verschillende kalibers; mechanisch of quartz.


Dit model is een waar juweeltje; de zachte rondingen van de kast worden eventueel benadrukt door een spel van Top Wesselton diamanten. Wijzerplaten in wit, verzilverd of parelmoer en respectievelijk Arabische of Romeinse cijfers die de uren markeren, maken het hemelse plaatje af. De wit parelmoeren wijzerplaten van de meest gesofisticeerde modellen zijn als het ware bedruppeld met diamanten. Kostbare stukjes koolstof die een stukje hemel op aarde doen schitteren?


Hedendaags, subtiel en zorgeloos. De nieuwe Longines PrimaLuna raakt met deze uitstraling het hart van elke dame, elke moderne Scheherazade, die haar schoonheid en kracht wil profileren dankzij een schitterende eenvoud. Met een selectie van verscheidene modellen, bewijst de PrimaLuna collectie even veelzijdig te zijn als de hedendaagse vrouw.


De stalen en staal/diamanten uitvoeringen van de PrimaLuna zullen nog dit jaar verkrijgbaar zijn en kosten tussen ? 730,- en ? 2.790,-. De modellen met goud en goud/diamanten komen begin 2010 op de markt. Voor meer informatie over Longines en verkooppunten zie www.longines.com.