IWC lanceert tijdens de jaarlijkse horlogeshow SIHH (20 tot 24 januari 2014 in Genève), een nieuwe collectie Aquatimer duikhorloges. De collectie bestaat uit vijf verschillende nieuwe modellen, o.a. met chronograaf en mechanische dieptemeter. Hoogtepunten zijn de Aquatimer Automatic 2000 met een drukbestendigheid tot 200 BAR en de Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month met eeuwigdurende kalender.

De IWC Aquatimer Automatic 2000 is gebouwd voor extreme dieptes: het horloge is bestand tegen een druk van 200 BAR, vergelijkbaar met de druk op een diepte van 2000 meter. De 45 millimeter brede titanium kast en het minimalistische design, doen denken aan de in 1982 door Ferdinand A. Porsche ontworpen IWC Ocean 2000 en maken van de Aquatimer Automatic een bijzonder fraai en tijdloos horloge. Het beschikt op ?9 uur? over een tweede kroon, waarmee en waardoor de interne en externe duikring kunnen worden verzet. De IWC Aquatimer Automatic 2000 is voorzien van het door IWC zelf gemaakte automatische kaliber 80110, op basis van een Valjoux 7750 en gaat ? 8.900,- kosten.


IWC Aquatimer Automatic 2000


Het vlaggenschip van de nieuwe collectie is de IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month. Het is voor het eerst dat IWC een eeuwigdurende kalender in een duikhorloge inbouwt en door het gebruikte, zelf ontwikkelde en gebouwde uurwerk (kaliber 89801) én de digitale manier waarop de datum en maand worden getoond, is het ook het op één na grootste horloge (na de pilotenhorloges uit de jaren 1940) dat IWC ooit heeft gemaakt.


IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month


De IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month heeft een 49 millimeter brede, roodgouden kast en heeft dezelfde dubbele duikringbediening als de IWC Aquatimer Automatic 2000, via de kroon op ?9 uur?. De weergave van de datum en de maand geschiedt via meerdere schijven, die door vensters en de deels geperforeerde wijzerplaat te bekijken zijn. Het horloge toont ook of en wanneer er een schrikkeljaar is en houdt daar (mechanisch!) rekening mee in de vertoning van de datum en maand. Het indrukwekkende duikhorloge beschikt ook nog eens over een flyback chronograaf en is gelimiteerd tot 50 stuks. Het zal alleen via IWC boutiques worden verkocht voor ? 49.300,-.


IWC Aquatimer Automatic


Het derde modellen uit de nieuwe collectie is de IWC Aquatimer Automatic, het 42 millimeter ?instapmodel? met datum en tijd, heeft een roestvrijstalen kast en komt in versies met zwarte of verzilverde wijzerplaat. Het horloge kost ? 4.900,- met een rubberen band. De stalen band kost ? 900,- extra.


IWC Aquatimer Chronograph


De IWC Aquatimer Chronograph is een moderne uitgave van de eerste Aquatimer uit 1967: een duik-chronograaf die ook prima als alledaags horloge kan worden gedragen, door het slim weglaten van al te grote contrasten. Het 44 millimeter brede stalen horloge zal vanaf ? 6.300,- te koop zijn, met een rubberen of stalen band.


IWC Aquatimer Deep Three


Het laatste model is de fraaie IWC Aquatimer Deep Three, een 46 millimeter breed titanium horloge met een mechanische dieptemeter die niet alleen vertelt hoe diep je zit (via de blauwe indicator op de witte schaal), maar ook hoe diep je gegaan bent (via de rode indicator, die blijft staan op het diepste punt). Het horloge zal te koop zijn voor ? 16.800,-.


IWC lanceert ook nog vier gelimiteerde modellen ter ondersteuning van de Charles Darwin Foundation en de Cousteau Society. Kijk daarvoor op IWC.com (vanaf 20 januari 2014) en lees Horloge.info/IWC.