Aan de vooravond van de Australian Open 2014, verrasten Seiko en toptennisser Novak Djoković de tennis- en horlogewereld met de aankondiging van een bijzonder dubbelspel: Seiko is vanaf nu ? en voor de komende 3 jaar ? de officiële ?Watch Partner? van de huidige nummer 2 van de ATP wereldranglijst. Seiko en Djoković lijken een ?perfect match?, vanwege de filosofie die beiden delen: ?Dedicated to Perfection?.

Viervoudig Australian Open winnaar Djoković ? die gisteren zonder al te veel moeite de derde ronde in Melbourne bereikte en daarmee 23 partijen achter elkaar niet heeft verloren op het Australische Grand Slam toernooi ? is daarnaast net als Seiko vastbesloten om altijd ‘One Step Ahead of the Rest’ te zijn. Een instelling waardoor Djoković als de meest aansprekende tennisser van dit moment geldt en die Seiko tot ’s werelds meest innovatieve horlogemerk heeft gemaakt. Met het partnerschap met Djoković onderstreept Seiko daarnaast dat het graag echte topsport ondersteunt: het Japanse horlogemerk is ook al sponsor van FC Barcelona en topatlete Darya Klishina.


Shinji Hattori geeft Djoković Seiko Astron GPS Solar


Omdat Seiko Djoković niet kan helpen om toernooien te winnen, heeft het er in ieder geval voor gezorgd dat zijn tijdmanagement op orde is. De tennisser draagt op trainingen nu een sportieve Seiko Sportura, zal bij officiële gelegenheden een stijlvolle Premier Kinetic Perpetual dragen en tijdens sportieve activiteiten buiten de tennisbaan een stoer Seiko Divers horloge om de pols hebben. Maar zijn belangrijkste horloge gaat waarschijnlijk het SEIKO Astron GPS Solar (lees Horloge.info) horloge worden, dat hem in Melbourne hoogstpersoonlijk werd overhandigd door Shinji Hattori, de president van Seiko Watch Corporation. De Astron GPS Solar is het enige analoge horloge ter wereld dat zich via GPS technologie razendsnel aan de juiste locale tijd kan aanpassen – in alle tijdzones ter wereld en met atoomklok precisie. Ideaal voor een toptennisser die continu van de ene naar de andere tijdzone moet reizen.


Seiko Astron GPS Solar - klik aan voor een grote afbeelding


Djoković is sinds 2011 UNICEF ambassadeur voor Servië en heeft in 2007 een eigen stichting in het leven geroepen: de ?Novak Djoković Foundation?. De stichting zet zich in zijn thuisland in om voor voldoende kinderopvang te zorgen en ondersteunt in het bijzonder kinderen met een handicap. Om deze stichting financieel te steunen, is voor Seiko een erezaak en ze wil er ook extra naamsbekendheid aan geven. Daarom zal Seiko via haar zustermerk Lorus dit jaar een collectie kinderhorloges lanceren, die de naam en de boodschap van Djokovićs stichting dragen.Kijk voor informatie over de Novak Djoković Foundation op de website NovakDjokovicFoundation.org. Zie voor meer nieuws over Seiko Seiko.nl of lees Horloge.info/Seiko.