Na 130 dagen is avonturier en milieuactivist David de Rothschild afgelopen maandag met zijn Plastiki zeilboot in Sydney aangekomen. Met de oceaanreis, in een vrijwel geheel uit gerecyclede plastic flessen vervaardigde catamaran, wil De Rothschild de wereld motiveren om het afvalprobleem definitief aan te pakken. De bijzondere expeditie is mede mogelijk gemaakt met de steun van IWC Schaffhausen.

De Plastiki voer maandag, na 130 dagen op volle zee, triomfantelijk de haven van Sydney binnen. David de Rothschild en zijn bemanning, die vanaf San Francisco meer dan 8.000 zeemijlen hebben afgelegd over de Stille Oceaan, werden verwelkomd door een enthousiaste menigte. Met zijn innovatieve, 12 tons catamaran, heeft de Rothschild baanbrekend werk verricht. De eigenzinnige denker en gepassioneerde milieupionier heeft zijn visie van een maatschappij die afval ziet als hulpbron in praktijk gebracht, door de romp van de zeilboot te vervaardigen van 12.500 gebruikte plastic flessen. IWC Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Adventure Ecology?De avantgardistische Plastiki, met zijn zonnepanelen, windturbines en fietsgeneratoren voor de stroom, is een indrukwekkende demonstratie van wat mogelijk is als je bereid bent buiten de geijkte patronen te denken.


De Zwitserse horlogemaker IWC Schaffhausen zal nu, als officieel partner van de expeditie, een uniek platina horloge ter veiling brengen op de website van de expeditie: www.theplastiki.com. Het startbedrag voor de Ingenieur Automatic Mission Earth Edition ?Adventure Ecology? is ? 30.000,-. Op 7 augustus 2010 valt de hamer. Met de opbrengst van de veiling steunt IWC de voortdurende missie om het afval tegen te gaan.