De SportTaucher, het duikhorloge van het Duitse horlogemerk Archimede, was wereldwijd zo populair, dat men heeft besloten versies met ander kleuren wijzerplaten en lichtgevende pasta (lumen) te ontwerpen. Naast de zwart/witte en zwart/oranje modellen zijn er nu ook een uitvoering in blauw/oranje en in wit/zwart.

Vooral de combinatie witte wijzerplaat met zwarte lichtgevend pasta is apart. Zwart en lichtgevend worden meestal niet positief met elkaar in verband gebracht, maar de zwarte SuperLuminova in de SportTaucher is toch echt voldoende lichtgevend om van het tot 300 meter waterdichte horloge een serieuze duiker te maken. Ook de geschroefde kroon, eenzijdig draaibare duikring met 60 minuten indexering en het lichtgevende puntje op de duikring bij 12 uur zijn eigenschappen waardoor het horloge niet alleen als modeobject kan worden gedragen.


Archimede SportTaucher in blauw met oranjeDe positie van de kroon op 4 uur aan de 41,5 millimeter brede kast geeft ook weer dat het om een sporthorloge gaat. De kroon is hier (hoewel minder makkelijk te bedienen en ook nog eens geplaatst tussen kroonbeschermers) minder gevoelig voor beschadiging.


Boven alle wijzerplaatvarianten bevindt zich saffier glas en in elke horloge zit een betrouwbaar ETA 2814-2 automatisch uurwerk. De horloges komen aan een band van haaienleer, rubber of (tegen ? 120,- meerprijs) staal met vouwsluiting en duikextensie. De SportTaucher kost ? 535,- en is direct bij Archimede te koop: www.archimede-watches.com.