De Spaanse horlogebandenproducent Piero Magli presenteert voor de zomer een nieuwe lijn rubberen horlogebanden: een sportief ogende band, gemaakt van soepele natuurlijk silicone-rubber, dat zo gegoten is dat het lijkt op de klassieke stalen duik horlogebanden, die onder andere veel aan Seiko, Rolex en Citizen duikhorloges te vinden zijn.

Silicone heeft als eigenschap nog soepeler te zijn dan rubber en is natuurlijk 100% waterdicht. Doordat de nieuwe Aqua Sport band van Piero Magli is gegoten in de vorm van een schakelband, is het bandje in staat op de ?schakelpunten? nog soepeler te buigen en zich zo perfect aan de pols te passen. Doordat de band na het aanzetpunt aan het horloge breder wordt, ontstaat visueel een mooiere overgang van kast naar band, wat het bandje uitermate geschikt maakt voor duikhorloges.


Piero Magli's Aqua Sport in oranje


De Piero Magli Aqua Sport kost ? 15,75 en is er in de kleuren wit, zwart, blauw, oranje en geel. De horlogebandje zijn te koop bij Horlogebanden.com, waar naast de Aqua Sport keuze is uit nog 45 andere rubberen horlogebanden.