Een stukje paradijs op aarde... de nieuwe oogverblindende horloge- en juwelencollectie van het prestigieuze huis Piaget, genaamd ?Limelight Paradise?, is een ode aan de schoonheid van onze wereld. Het nieuwste aanbod van de Zwitserse manufactuur ? al 135 jaar befaamd om haar uitmuntende kwaliteit ? kenmerkt zich mogelijk als de ?meest fascinerende? collectie gelanceerd tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie in Genève afgelopen januari.

Geïnspireerd op drie thema’s ? zeilsport, tropische zeeën en tropische bloemen ? bestaat de exclusieve collectie uit 11 Haute Horlogerie en welgeteld 71 Haute Joaillerie creaties, en bevat een zeer breed aanbod van unieke en bontgekleurde luxe stukken met een uitgesproken uitstraling. Naast een ?zeewaardige? variant op de Piaget Polo Tourbillon en een unieke uitvoering van de beroemde Piaget Altiplano, bevat de collectie schitterende varianten op de Limelight en Limelight Secret dameshorloges. Als een illusie van spectaculaire tropische wateren, atollen en lagunes, zijn de stukken uitgevoerd in een scala aan tinten als mintgroen, azuurblauw en amethist.


De zeer vrouwelijke en verfijnde ?Limelight?, onderdeel van het ?Tropical Seas? thema, is uitgevoerd met een horlogekast en wijzerplaat van 18 karaat wit goud. Het spectaculaire horloge is in totaal bezet met 98 diamanten op de kast en met maar liefst 117 diamanten op de wijzerplaat. Voorzien van het Piaget 56P quartz kaliber, wordt de Limelight om de pols gedragen met drie smalle 18 karaat witgouden armbanden, bezet met 124 diamanten en bevestigd aan de horlogekast met een groene beril steen van circa 10.8 karaat en een ovale aquamarijn steen van circa 5.4 karaat.


Klik op de foto voor een vergroting van de Piaget Limelight SecretHet ?Limelight Secret? horloge, met de unieke plaat die over de wijzerplaat geschoven kan worden om zodoende het horloge te ?verhullen? in een vleug van mysterie, is gelanceerd als onderdeel van het ?Tropical Flowers? thema. Gedragen op een wit satijnen horlogeband, is het speelse horloge tevens voorzien van het in-huis (manufactuur) geproduceerde Piaget 56P quartz kaliber. De zeer creatieve horlogekast, vervaardigd van 18 karaat witgoud en parelmoer, is overduidelijk geïnspireerd op de tropische Frangipani bloemen. Het zeer exclusieve horloge is bezet met maar liefst 269 diamanten en 4 gele saffieren, van tezamen 0.16 karaat, welke terug te vinden zijn op de horlogekast, wijzerplaat en de 18 karaat witgouden gesp.


Voor meer informatie over de nieuwe Piaget Limelight Paradise Collectie zie www.piaget.com.


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: Piaget.