Na een tweede stemronde ? omdat de eerste ronde in een ?to close to call? situatie was geëindigd ? en vervolgens een nek-aan-nek race met de Aristo, hebben de leden van Horlogeforum.nl, het Nederlandstalige forum voor liefhebbers van horloges, gekozen voor een Limited Edition van eigen bodem: de Pellikaan PT2 ?large-small seconds?.

Het ontwerp (zie ?artist impression? hiernaast) dat het jonge Nederlandse horlogemerk Pellikaan voor de ? alweer 7e! ? Horlogeforum.nl Limited Edition heeft gemaakt is gebaseerd op hun model PT2. Deze versie heeft voor de gelegenheid speciale aanpassingen gekregen. De wijzerplaat heeft een extra grote decentrale secondewijzer in een extra grote seconde indexering bij 6 uur en er zullen gravures op de rand van de saffieren zichtbodem worden geplaatst.


achterkant van een standaard PT2 en de AI van de zichtbodem


Het horloge heeft een 45 mm brede stalen kast, een zwarte wijzerplaat met witte indexering en witte Breguet wijzers. De uren indexen en wijzers zijn met wit Super-LumiNova bedekt. Het glas boven de wijzerplaat is ontspiegeld saffier glas en het heeft een saffier glazen zichtbodem waardoor het soigné Unitas/ETA 6498-1 uurwerk te zien is. Het horloge zal in een gelimiteerde oplage worden gemaakt van naar verwachting 25 stuks en is te koop voor ? 450,- (ook voor niet-leden).


Voor meer informatie zie Horlogeforum.nl.